10:19, pon, 6. Maj

Planinci (o)čistili mariborsko Pohorje





Planinke in planince vseh generacij so se včerajpridružili akciji “Očistimo naše gore” in očistili Mariborsko Pohorje. Tako je Zavarovalnica Triglav, ki je ime dobila po najvišjem slovenskem vrhu, prvotnemu sporočilu akcije – skrbi za čiste gore – skozi leta dodala še širjenje zavesti o varnejšem obiskovanju gora.

očistimo naše gore (2)

Z akcijo “Očistimo naše gore” so začeli leta 2010 po uspešno izpeljani akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, ko so čiščenje okolja želeli prenesti še v gore. Zavarovalnica Triglav je tedaj mobilizirala oskrbnike gorskih koč in planince, ki jim je razdelila 35.000 biorazgradljivih vrečk, z njimi pa je opremila tudi 25 planinskih postojank

V začetku letošnje sezone je Zavarovalnica Triglav, ki z akcijo vse od leta 2010 spodbuja odgovornost posameznikov, da pri obisku gora svoje odpadke odnesejo nazaj v dolino, z vrečkami opremila šest zgornjih postaj slovenskih žičnic – Krvavec, Velika planina, Vogel, Golte, Stari vrh in Mariborsko Pohorje. Skupaj je opremljenih že več kot 60 postojank.

Planinsko-ekološko gibanje bo trajalo vse do oktobra, začelo pa se je včeraj pri koči Luka na Mariborskem Pohorju.

Na vrhu so v okviru otvoritvene slovesnosti, nagradili tudi najbolj zavzete nabiralce smeti. Vse udeležence je pričaka tudi planinska malica. Za dobro voljo otrok je poskrbel Kuža Pazi, člani Gorske reševalne službe Maribor pa so pokazali, kako poskrbeti za varnost v gorah, Zavod za turizem Maribor se je predstavil z aktivnostmi Pohorja. Pohod je nezahteven in primeren za družine.

očistimo naše gore (4)

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.