19:47, ned, 5. Maj

Pivcu in Lavretu zelena luč vlade za nov mandat





Vlada je na včerajšnji seji dala soglasje k še enemu mandatu dveh dolgoletnih direktorjev bolnišnic, Gregorju Pivcu za vodenje Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Janezu Lavretu za vodenje Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Oba sta imenovana za štiriletni mandat.

PIVEC

Poleg tega je vlada zavrnila predlog upravnega odbora Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki se je nanašal na sklep o dvigu cen izvajalcem v zdravstvu za 2,12 odstotka do konca letošnjega leta.

Upravni odbor je predlagal, naj to povišanje ostane v veljavi do konca letošnjega leta zgolj v primeru, da ministrstvo za zdravje do konca septembra obvesti ZZZS, da so se čakalne dobe za zdravstvene storitve, za katere velja povečanje cen, do konca septembra skrajšale najmanj za pet odstotkov. Če ministrstvo ne bi postreglo s takimi podatki, je upravni odbor predlagal, da se cene s 1. decembrom vrnejo na staro raven.

Vlada svojo odločitev za zavrnitev predloga upravnega odbora ZZZS utemeljuje s tem, da dvig cen zdravstvenih storitev in zdravstvenih programov ni bil vezan le na skrajšanje čakalnih dob. Kot pojasnjujejo, bi vnovično znižanje cen zdravstvenih storitev povzročil, da se cene znižajo tudi pri izvajalcih, ki ne vodijo seznamov čakalnih dob, kot so lekarne, socialni zavodi ali izvajalci zdraviliškega zdravljenja, in tudi pri tistih, ki vodijo sezname čakalnih dob, vendar pa njihove čakalne dobe niso presežene.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.