22:02, sob, 27. Apr

Pekrski gusarji obglavili pošast





V minulih dneh so gusarji zavzeli oder pekrskega kulturnega doma. Člani mladinske skupine kulturnega društva Pekre – Limbuš so namreč pripravili novo predstavo Kapitan John Piplfox. Ogledate si jo še lahko v nedeljo, 22. marca ob 17h.

Heja bumbarasa!” so zapeli gusarji in gusarke, ki jih vodi kapitan John Piplfox. Med njim in hčerko vodje piratov – Kapitanko Foxy Jonson – se splete ljubezenska zgodba pomešana z medsebojno tekmovalnostjo. Na poti na Kitajsko morje, kamor gredo premagati troglavo pošast, se začnejo odnosi “postavljati na glavo”… v sodu pa kapitanko čaka romantično presenečenje.

mladinci kd pekre (9)

Žan Žmavc, ki igra kapitana Piplfoxa (glavno moško vlogo), z nasmehom pojasnjuje: “pirati in ženske, to se meša in zelo dobro se meša!
Alma Adrović, ki igra glavno žensko vlogo, pa je pojasnila, da so gusarke pogumne in vztrajne: “rade pijejo rum, obsedene so z njim. […] Kapitanka Foxy Jonson je trmasta, ona tudi hoče doseči vse cilje.

mladinci kd pekre (10)

Da so zgodbe o gusarjih in piratih dober material za spodbujanje domišljije, je potrdila režiserka Nika Bezeljak: “Spomnimo se samo Pike nogavičke ali Piratov s Karibov – so vedno dober material, ker so resnični liki iz zgodovine, okrog katerih je pa še toliko izmišljenih, nadnaravnih in skrivnostnih zgodb, da so vedno zanimive.
Kako? Preverite nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

mladinci kd pekre (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.