07:23, ned, 19. Maj

Parada učenja to sredo v Mariboru





To sredo, 18. maja bodo v Andragoškem zavodu Maribor, v okviru Tedna vseživljenjskega učenja izvedli Parado učenja, ki bo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru s pričetkom ob 10:00.

parada učenja mb

“Parado učenja bomo izvedli v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije (ACS), ki tudi sicer koordinira vseslovenski projekt TVU. Leta 2008 smo v Mariboru skupaj izpeljali tudi odmevno Nacionalno odprtje TVU, v letu 2014 pa prav tako odmevno prvo Parado učenja,” so sporočili iz Andragoškega zavoda Maribor.

Pri Paradi učenja gre za serijo pestrih predstavitev priložnosti za vseživljenjsko učenje na javnem mestu, ki se bo hkrati odvijala v večih krajih po Sloveniji. AZM-LU je bil na razpisu Ministrstva za izobraževanje znanost in šport izbran kot eden izmed 15-tih nosilcev prireditve, katere namen je ozaveščanje javnosti o vlogi učenja, spodbujanje k vključevanju v učenje ter sožitju generacij in skupnosti. Več o projektnih dejavnostih in njihovem ozadju najdete na spletni strani http://tvu.acs.si/sl/akcija/2016/pu .

Parada učenja se bo odvijala v sredo, 18. maja 2016 v Vetrinjskem dvoru v Mariboru s pričetkom ob 10 uri. Na njej se bo na stojnicah in s programom na odru in ob njem, predstavila množica ustanov, skupin in posameznikov, ki s svojo izobraževalno in ustvarjalno dejavnostjo krepijo našo skupnost. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij, prireditev pa bo imela tudi medkulturni značaj.

“Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi ustvarimo nepozaben dogodek, ki bo vseživljenjsko učenje še bolj približal našim občanom in jih navdušil za vključevanje,” so še sporočili Andragoškega zavoda Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.