09:29, ned, 19. Maj

Otroci prevzeli Muzej narodne osvoboditve





V sklopu projketa “Prevzeli smo muzej”, so nas učenci Osnovne šole Pesnica danes popeljali po razstavah Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

Obiskovalce so vodili po razstavah, pripravili pedagoške delavnice in razstavo, ter celo slavnostno otvoritev razstave Podobe našega kraja – Pesnica skozi čas.

Prevzeli smo muzej 2016

Kot so zapisali na spletnih straneh OŠ Pesnica, je cilj projketa, da se “življenje” v muzeju in pomen varovanja kulturne dediščine približata mladim, zaposleni v muzeju pa hkrati dobijo priložnost, da spoznajo otroško vizijo muzeja.

Prevzeli smo muzej 2016

Delo povezano s projektom na OŠ Pesnica sicer poteka že celo šolsko leto. “Učenci so se seznanjali z delom v muzeju ter zbirali gradivo za pripravo razstave. V mesecu januarju smo na raziskovalnem taboru spoznali, kako arhivsko in muzejsko gradivo popišemo. Tako smo vso zbrano gradivo (fotografije in predmete) ustrezno popisali. V mesecu februarju smo povabili medse krajane Pesnice, ki so nam pripovedovali svoje zgodbe in razsvetlili marsikatero ozadje zbranega gradiva. V zadnjih mesecih se aktivno pripravljamo na dan, ko bomo čisto zares PREVZELI MUZEJ. Muzej smo obiskali, zbiramo in pripravljamo gradivo za samostojno razstavo ter se pripravljamo na vloge, ki jih bomo ta dan prevzeli,” aktivnosti opisujejo na OŠ Pesnica.

Prevzeli smo muzej 2016

V projekt so vključeni učenci od 7. do 9. razreda, ki bodo prevzeli vloge direktorja, kustosov pedagogov, kustosov za pripravo razstave, informatorja, fotografa in predstavnika za stike z javnostmi.

Prevzeli smo muzej 2016

Muzej narodne osvoboditve Maribor je leta 2013 za ta projekt prejel tudi nagrado Mednarodnega muzejskega sveta Slovenija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.