20:53, ned, 5. Maj

Osumljenka v pripor





Policisti Policijske uprave Maribor so 26. 9. 2014, k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli državljanko Republike Slovenije, utemeljeno osumljeno storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, po petem odstavku 308. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivih dejanj overitev lažne vsebine, po prvem, v zvezi z drugim, odstavkom 253. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Osumljenka je od leta 2009 organizirala nezakonito priseljevanje tako, da je organizirala ustanovitev osmih gospodarskih družb. Kot zastopnica navedenih družb je nato uradnim osebam lažno prikazovala dejanski namen vstopa državljanov tretjih držav (tudi iz Daljnega vzhoda).

Prikazovala je, da bodo tujci tretjih držav opravljali delo v družbi, čeprav tega namena niso imeli. Zaradi tega je uradna oseba upravne enote 35 tujcem izdala prvo dovoljenje za začasno prebivanje iz razloga zaposlitve ali dela. Nekaterim od njih je kasneje, v naslednjih letih, tudi podaljšala dovoljenja za začasno prebivanje iz razloga zaposlitve ali dela.

Preiskovalni sodnik pristojnega sodišča je zoper privedeno odredil sodni pripor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.