07:13, tor, 21. Maj

Okoli 250 beguncev peš iz Lenarta in Maribora proti Avstriji





Skupina beguncev se iz Maribora in Lenarta peš odpravlja proti Šentilju. Najprej so hodili po pomurski avtocesti, pozneje pa jih je policija usmerila na regionalne ceste. S policije so sporočili, da jih bodo opozorili, naj se vrnejo v sprejemne centre, na silo pa jih ne bodo ustavljali. Po prvih podatkih naj bi šlo za okoli 250 beguncev.

Begunci Foto: STA
Begunci
Foto: STA

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, bodo beguncem razložili, da bilo prav, da ostanejo tu. “Če bodo trmoglavi in želeli iti naprej, sile proti njim ne bomo uporabili,” so dodali.

Po poročanju Radia Slovenija gre za okoli 250 beguncev, ki so jih ponoči prepeljali z območja policijske uprave Novo Mesto v sprejemni center v Mariboru in v nekdanje gostišče Črni les. Približno 100 beguncev je na poti iz Maribora in potujejo v manjših skupinah, 150 pa jih proti Šentilju prihaja iz Lenarta.

Najprej so begunci hodili kar po pomurski avtocesti, zdaj pa jih je policija usmerila na regionalne ceste. Nekaj beguncev se je podalo na pot kar čez polja in griče.

Vsi begunci so evidentirani, ponujena jim je bila streha nad glavo in hrana, toda njihov cilj je Nemčija. Zato jih policija zdaj le še spremlja do slovensko-avstrijske meje. Vprašanje pa ostaja, kaj bodo avstrijski policisti naredili z 250 begunci, ko bodo ti želeli prečkati mejo, je še poročal Radio Slovenija.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je poostren nadzor na mejnem prehodu Obrežje, zaprt je vstop v državo za tovorna vozila.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.