21:48, pon, 29. Apr

Odločanje o usodi arhivske novele





Volivke in volivci bodo danes na referendumu odločali o usodi zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih. Ob 7. uri se je po državi odprlo več kot več kot 3000 volišč, na katerih bo 1,7 milijona volilnih upravičencev lahko oddalo svoj glas.

getfoto2 (1)

Volišča bodo odprta do 19. ure, volivci pa morajo s seboj prinesti osebni dokument. Pred glasovanjem se morajo podpisati v volilni imenik, nato pa prejmejo glasovnico.

Referendumsko vprašanje na glasovnici se bo glasilo: “Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, ki je sprejel državni zbor na na seji 28. januarja 2014?” Navodilo za glasovanje je sicer napisano na glasovnici, glasuje pa se tako, da se obkroži odgovor “za” ali “proti”.

Vse do konca glasovanja ob 19. uri še vedno velja volilni molk, ko je prepovedana vsakršno prepričevanje ali nagovarjanje volivk in volivcev z namenom pridobivanja volilnih glasov.

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Od 7. ure do zaprtja volišč pa bo prijave na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.