14:58, ned, 5. Maj

Obrazložitev o izstopu 41. članov iz stranke SMC MB





Ekipa SMC Maribor podaja nekatere obrazložitve v zvezi z elektronskim sporočilom z dne 3.10.2014 ob 00.58.29, pod katerim so navedeni Matija Sprogar, mag. Robert Šitum, mag. Matevž Grajfoner in Marjana Kreitner, in je v njem zapisano obvestilo o nameri oziroma izstopu nekaterih članov LO SMC Maribor.

miro cerar smc

Vodstvo LO SMC Maribor primarno pojasnjuje, da je skrajno nenavadno, da se o izstopu članov oz. o nameri izstopa članov obvešča medije 1 dan pred volilnim molkom oz. 2 dni pred volitvami. Prav tako je skrajno nenavadno, da se 1 dan pred volilnim molkom lokalni odbor MB SMC obtožuje nepravilnosti v postopku glasovanja o kandidatnih listah, ko so vendarle od dneva glasovanja pretekli več kot 3 tedni. SMC in LO SMC MB kakršnekoli očitke o nepravilnostih ostro zavrača. Vsi postopki izbire kandidatov za županskega kandidata, za mestni svet, mestne četrti in krajevne skupnosti so bili izvedeni v skladu z internimi pravili Stranke Mira Cerarja. Zbor članov lokalnega odbora SMC se je vršil dne 8.9.2014 ob 18.00 in v kolikor je bil kdorkoli mnenja, da postopki niso bili ustrezni, bi lahko sprožil ustrezne postopke. Mestna volilna komisija je glede vseh kandidatur izdala odločbe, s katerimi je potrdila liste kandidatov oz. kandidate, in zoper nobeno izmed izdanih odločb ni bil sprožen upravni spor, na podlagi česar je mogoče ugotoviti, da ni bilo kršitev volilne zakonodaje in internih pravil stranke, kot se očita v zgoraj citiranem elektronskem sporočilu. Na dan tajnega glasovanja o listah kandidatov, t.j. dne 8.9.2014, so bile upoštevane ažurirane baze podatkov članstva stranke.

Vse navedeno kaže na okoliščine, da so bile v stranko včlanjene osebe, ki že od začetka niso imele iskrenih namenov. Tovrstne reakcije napeljujejo na zaključek, da se skuša stranki oz. njenemu lokalnemu odboru, ki ji javnomnenjske raziskave kažejo realno uvrstitev v drugi krog, škodovati in tovrstne izjave predstavljajo poskus diskreditacije stranke. Izstopa tik pred nedeljskimi volitvami si ne moremo predstavljati drugače kot del negativne predvolilne kampanje. Takšen nivo politične kulture obžalujejo in zavračajo.

Ekipa LO MB je izredno aktivna na vseh nivojih, pri čemer ugotavljajo, da se osebe, podpisane pod elektronsko sporočilo, vse od dneva, ko se je vršilo glasovanje o listah, niso udeleževale prav nobenih aktivnosti. Ravno nasprotno, že od vsega začetka so izkazovale težnje po zasedbi vodilnih funkcij tako na državnem kot na lokalnem nivoju in uveljavljanju lastnih interesov.

LO MB SMC deluje enotno in še naprej si bodo prizadevali, da bodo širili njihove vrednote in zasledovali programske cilje stranke. Stranka je imela in ima odprta vrata za vse ljudi z dobrimi nameni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.