05:53, sob, 27. Apr

Občina Ruše štipendira nadarjene





Na Občini Ruše so objavili razpis za štipendije nadarjenim dijakov in študentom, za šolsko leto 2016/2017, ker želijo s tem podpreti mlade občane in občanke. “Verjamemo, da s tem najbolje vlagamo v prihodnost naše Občine“, so zapisali. Na razpis se lahko prijavijo kandidati in kandidatke s stalnim prebivališčem znotraj Občine Ruše.

dijaki, učenci, šola, gskš

Merila za dodelitev štipendij so učni oz. študijski uspeh predhodnega letnika na isti stopnji izobraževanja in dosežki na posameznem področju. Za razliko od npr. znanih Zoisovih štipendij, bodo namreč občinske štipendije dodelili nadarjenim dijakom in študentom, ki imajo dobre ocene in so (ob šolskih ali študijskih dejavnostih) hkrati družbeno angažirani, aktivni tudi na področju športa, kulture, znanstvenega raziskovanja ali pa izstopajo po aktivnostih v lokalnih društvih (v Občini Ruše). T.i. socialni kriterij se bo upošteval v primeru enake količine točk.

Foto: STA
Foto: STA

Izbrali bodo 6 kandidatov
Trenutno so razpisane 3 dijaške in 3 študentske štipendije. Računamo, da bomo vseh 6 uspešno podelili. V kolikor bi bilo pri posamezni kategoriji manj kandidatov, se lahko te štipendije presenejo na drugo kategorijo in obratno.” je pojasnila Karin Jurše, direktorica občinske uprave. Višina štipendije za dijake znaša 100 evrov na mesec, med tem ko študentje dobijo 150 evrov mesečno.
Rok za prijavo za dijake je 2.9.2016, za študente pa 3.10.2016. Podrobnosti razpisa lahko preverite tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.