15:40, sob, 18. Maj

Ob svetovnem dnevu pošte tudi zaključek dobrodelne akcije





Po svetu in tudi pri nas vsako leto 9. oktobra obeležujemo svetovni dan pošte – dan, ko je bila leta 1874 ustanovljena Svetovna poštna zveza. V okviru praznovanja svetovnega dneva pošte bo Pošta Slovenije zaključila dobrodelno akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe, v kateri so z Zvezo prijateljev mladine Slovenije zbrali 11.500 šolskih potrebščin.

foto: sta
foto: sta

V dobrodelni akciji sta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije zbrali nekaj manj kot 11.500 šolskih potrebščin, s katerimi so napolnili torbe otrok iz socialno ogroženih družin. Zbrali so tudi 5680 evrov, so sporočili iz Pošte Slovenije.

V okviru praznovanja svetovnega dneva pošte je Pošta Slovenije otrokom v Ljubljani in Mariboru podarila ogled predstave, na pošti 2101 Maribor pa bo na ogled razstava dopisnic, ki so jih otroci risali v času poletnih počitnic, ko so se udeležili različnih letovanj oz. delavnic.

Vrata bosta odprla tudi poštna logistična centra v Ljubljani in Mariboru, kjer bodo organizirani strokovno vodeni ogledi za šolske skupine. Šolarji bodo imeli priložnost spoznati načine predelave pošiljk ter avtomatsko usmerjanje pošiljk v obeh centrih. Svetovni dan pošte bodo, kot vsako leto doslej, obeležili tudi filatelistično, saj bosta ponovno v uporabi priložnostna poštna žiga na poštah 1101 Ljubljana (Slovenska cesta 32) in 2101 Maribor (Slomškov trg 10).

Sicer pa Pošta Slovenije veliko pozornosti namenja učinkovitejšim procesom dela, sodobnejši in uporabniku prijaznejši organizacijski strukturi in vsesplošnemu vitkejšemu upravljanju družbe, saj tudi v prihodnje pričakujejo trend upadanja prihodkov pri vseh evropskih poštnih operaterjih.

Ocenjujejo, da bo pri nas v obdobju 2014-2017 upad prihodkov 15-odstoten, pri plačilnem prometu pa kar 25-odstoten. “Zavedamo se, da bodo prihodnja leta za nas še vedno zahtevna. Ob tem želim poudariti, da bomo poleg opravljanja osnovnega poslanstva Pošte Slovenije pri uresničevanju ključnih strateških ciljev, kot so finančna stabilnost, fleksibilnost poslovanja in krepitev tržnega položaja Pošte Slovenije, skrbeli tudi za zagotavljanje socialne varnosti zaposlenih,” je poudaril generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.