00:44, sob, 27. Apr

O domnevnih nepravilnostih na Muti še naprej za zaprtimi vrati





Odzivna poročila pripravljalca razpisa, odvetnikov in strokovnih služb občine glede očitkov o domnevnih nepravilnostih pri projektu kanalizacije na Muti na splošno zavračajo ugotovitve občinske komisije, je danes povedal župan Občine Muta Boris Kralj. Na torkovem neformalnem sestanku svetnikov pa so se dogovorili, da vsebine javno še ne razkrivajo.

muta 6

Po neuspešni izredni seji občinskega sveta 11. marca, ki jo je zahtevala skupina treh svetnikov, članov komisije, ki je ugotovila domnevne nepravilnosti pri projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave, so se muški svetniki v torek zvečer sestali na neformalnem sestanku, zaprtem za javnost. Tega je še pred sklicem omenjene izredne seje sklical župan Boris Kralj.

Kot je župan danes pojasnil novinarjem, se torkovega sestanka, na katerem so govorili o ugotovitvah občinske komisije in odzivnih poročilih na te ugotovitve, niso udeležili trije svetniki iz omenjene komisije. Njihovo pojasnilo je bilo, da obsežne vsebine odzivnih poročil še niso uspeli pregledati, je povedal župan, ki zdaj pričakuje, da se bodo udeležili neformalnega sestanka 27. marca. So se pa na torkovem sestanku župan in osem udeleženih svetnikov dogovorili, da do takrat o vsebini poročila občinske komisije in odzivnih poročil javno še ne bodo govorili. Na splošno pa, tako Kralj, odzivna poročila zavračajo ugotovitve občinske komisije.

Več kot 30 milijonov evrov vreden projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Drave, pri katerem sodeluje pet občin zgornje Dravske doline in ki je izdatno sofinanciran z evropskimi sredstvi, že nekaj časa spremljajo zapleti. Potem ko sta morala lani konec poletja izvajalca Riko in Pomgrad po odločbi gradbene inšpektorice zaradi neustreznosti izkopati 31 jaškov na območju občin Muta in Vuzenica, se zdaj na Muti zapleta zaradi ugotovitev občinske komisije, ki je ugotavljala odgovornost občine kot investitorja pri postopkih, povezanih s tem projektom.

Komisija, ki jo je septembra lani imenoval sam občinski svet na Muti, je v postopkih, povezanih z izvajanjem projekta, ugotovila domnevno hude nepravilnosti. Med drugim poročilo ugotavlja prirejanja razpisov, dokumente brez ustreznih žigov in datumskih zaznamb, prerezano pečatno vrvico in številne druge nepravilnosti. Ugotovitve komisije je prvi objavil časnik Večer.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.