07:23, ned, 19. Maj

Nov direktor UKC znan junija





Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je včeraj imenoval komisijo za izpeljavo razpisa za novega direktorja tega zavoda, ki je potreben zaradi napovedanega umika dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca.
Po besedah predsednice sveta zavoda Vlaste Kovačič Mežek bo razpis objavljen jutri in 8. junija naj bi bil že znan novi direktor.

Pivcu, ki je pred mesecem dni podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja, 20. junija izteče odpovedni rok in predsednica sveta zavoda se nadeja, da bodo do takrat že našli novega direktorja.

Naslednja seja 8. junija

Kandidati za direktorja se lahko na razpis prijavijo do 31. maja. “8. junija je že napovedana seja sveta zavoda, kjer se bodo prijavljeni kandidati, ki bodo izpolnjevali pogoje, predstavili članom sveta in ti bodo potem že odločali o najprimernejšem kandidatu,” je ob robu včerajšnje seje za medije povedala Kovačič Mežkova. “Upam, da se bo prijavil ustrezen nabor kandidatov, da bomo imeli možnost izbire res najboljšega,” je dodala.

Po potrditvi na seji sveta zavoda mora kandidatu dati zeleno luč še vlada. Pivec, ki je bil že prej zaposlen v UKC Maribor kot kirurg, se po napovedih vrača na delovno mesto zdravnika.

Člani sveta zavoda pa so razpravljali tudi o kadrovski problematiki po posameznih klinikah in oddelkih kliničnega centra, saj pomanjkanje zdravnikov ni opazno samo pri v zadnjem času najbolj javno izpostavljenih anesteziologih ampak tudi drugod. “Praktično se na vseh področjih, mogoče ne tako kritično, pojavljajo enaki problemi pomanjkanja kadrov, zato smo dobili načrt zaposlovanja, ki ga bomo člani sveta zavoda budno spremljali,” je dejala Kovačič Mežkova.

UKC MB

Še pred začetkom seje sveta zavoda so predstavniki ustanovitelja v tem organu v sporočilu, v katerem so zavrnili očitke glede njihove domnevne odgovornosti za menjavo direktorja, poudarili, da “razvoj ni samo vodstvo, razvoj so ljudje, so zaposleni, ki vidijo priložnosti in čutijo željo narediti nekaj bolje”.

Na 26 mest se jih je javilo 5

Ob tem so kot zaskrbljujoče dejstvo izpostavili podatek, da se na nedavno objavljene razpise za delovna mesta zdravnikov v UKC Maribor ni javil skoraj nihče in da se je na 26 mest za specializacije v regiji javilo samo pet kandidatov. “Tudi to kaže na probleme v nadaljnjem razvoju zavoda in da so potrebne aktivnosti, po katerih bo UKC Maribor ponovno privlačen za mlade in iz katerega ne bodo odhajali že uveljavljeni strokovnjaki,” so zapisali predstavniki države v svetu zavoda.

Tudi o precejšnji izgubi

“Ciljamo tudi na bodočega direktorja, kdorkoli že bo, da poskuša narediti klinični center privlačen za potencialne kandidate, da bodo videli možnost, da se najdejo v tem zavodu, in da vidijo možnost razvoja, in s tem pripomore tudi k samemu razvoju UKC Maribor,” je kasneje povedala tudi Kovačič Mežkova.

Bi pa naj na včerajšnji seji, ki je bila sicer zaprta za javnost, Pivec člane sveta zavoda seznanil tudi s precejšnjo izgubo, ki je bila ustvarjenja v UKC Maribor v prvih treh mesecih letošnjega leta, predvsem zaradi reševanja problematike pomanjkanja anesteziologov. Ta izguba naj bi znašala okoli 1,3 milijona evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.