08:40, ned, 19. Maj

NK Maribor: Navijači ne bi smeli sleči nogometašev





Slovenski nogometni prvak Maribor v tej sezoni preživlja precej pestre trenutke. Po sporu športnega direktorja Zlatka Zahovića z Agimom Ibraimijem, ki se je zgodil po prerivanju navijačev z nogometaši na enem izmed treningov, so v nedeljo po prvenstvenem remiju 2:2 z Luko Koper navijači igralce še “slekli”. Vodstvo kluba to obsoja.

nk maribor, slika je simbolična

“25. april. Pogled na lestvico je skoraj pogled z vrha, za prvim mestom zaostajamo za točko. Pa smo med sezono že za 11, še pred mesecem in pol za šest točk,” so uvodoma zapisali na mariborski spletni strani.

“Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme proti Kopru so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaške strasti, posebnosti v utripih vijol’čnih src. Trenutki, ko Maribor ni prvi, nikomur niso prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ni smelo zgoditi,” pravijo pri branilcu naslova državnega prvaka.

Dodajajo, da so igralci največja vrednost kluba. “Prinesli so nam toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Vpisali so Maribor na evropski zemljevid, kar nam razen v nogometu na drugih področjih ravno ne uspeva. Navijači pa so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. Skupaj smo dosegli vse in skupaj zmoremo še več,” poudarjajo pri Mariboru.

Zaključujejo, da “Mi skupaj eno smo” ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol’čne kulture. Ostajajo pri načelu, da bodo vse težave reševali znotraj kluba in ob vzpostavitvi dialoga storili vse za reševanje nastale situacije. Osredotočenost pa mora ostati na uspešnem zaključku sezone, še pravijo pri NK Maribor.

Kot poroča ekipa24.si, je tudi Nogometna zveza Slovenije že uvedla disciplinski postopek proti Mariboru. Kako huda bo kazen, ni še znano, predvidevajo pa, da bo južni del tribun, kjer je običajno navijaška skupina Viole, na preostalih dveh domačih tekmah v tej sezoni zaprta tribuna. Pojasnjujejo, da zato, ker je Maribor trenutno pod pogojno kaznijo zaradi dogodkov iz lanskega novembra in tekme z Olimpijo. Takrat so mariborski navijači v Ljubljani kazali keltski križ in transparent z napisom, uperjenim proti beguncem oziroma migrantom.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.