23:58, sob, 18. Maj

A. Fištravec: “Nisem v.d. direktorja, jaz sem župan!”





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec se je uradno odzval na včerajšnjo sejo mestnih svetnikov, kjer so predstavniki opozicije predlagali njegovo razrešitev.

seja ms mom, 15.10 (2)

»Uvrstitvi točke na dnevni red redne seje Mestnega sveta MO Maribor ne nasprotujem, kar sem opozicijskim svetnikom tudi predlagal. Vsekakor pa na tej seji mestnega sveta nisem v glasovanje predlagal nezakonitega sklepa, ki ga je na vsak način hotela izsiliti opozicija. Kot župan ne bom dopustil nezakonitega glasovanja in nikoli ne bom ravnal v nasprotju z zakonom. Mnenja in predlog mestnih svetnikov bomo proučili in na njih ustrezno odgovorili. Nikakor pa ne bom pristajal na izkrivljanje resnice in zlorabo interpretacij pravnih aktov v populistične namene. Nisem v.d. direktorja mestne uprave, jaz sem župan! Kakor sem legalno in legitimno bil pred letom dni izvoljen za župana, tako so na istih volitvah legalno in legitimno bili izvoljeni tudi mestni svetniki. V kolikor so prepričani, da počnem karkoli nezakonitega, pa imajo za to na voljo številne pravne vzvode. Verjetno pa se vsi strinjamo, da imamo v Mariboru preveč resnih problemov, da bi si lahko privoščili tovrstne politične igre, ki našemu mestu le škodujejo, hkrati pa nikomur ne koristijo.«, je zapisal Andrej Fištravec.

Na nadaljevanju 9. redne seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor opozicijski svetniki predlagali ugotovitveni sklep za razrešitev župana, ker da naj bi župan opravljal tudi delo direktorja mestne uprave, vendar župan uradne odločbe o nastopu funkcije v.d. direktorja ali direktorja nima oz. je nikoli ni podpisal.

Predlog omenjenega sklepa je bil predlagan kot proceduralni sklep, kar sicer nima nobene povezave s proceduro, saj se proceduralni sklepi nanašajo le na izvedbo postopka seje. Kot drugo pa je bila vsebina sklepa nezakonita, kar je župan mestnim svetnikom obširno obrazložil, tudi s pomočjo mnenja strokovnjaka za lokalno upravo Boštjana Brezovnika, s katerim se je vmes posvetoval.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.