23:07, sob, 27. Apr

Naslednji mesec višje položnice?





V Nigradu naj bi čez mesec dni zvišali cene komunalnih prispevkov. To naj bi v praksi pomenilo za približno 6€ višji znesek na položnici. Predstavniki podjetja dvig cen pojasnjujejo kot nujen, občani in občanke pa so zgroženi.

Že zdaj se komaj prebijam s penzijo“, “to je preprosto preveč“, “ne zdi se mi prav“, “spet bomo mi plačevali” in podobno smo danes slišali na mariborskih ulicah. Do spremembe cen naj bi prišlo zaradi uskladitve odloka z državno uredbo o odvajanju padavinskih voda, kar so nekateri preimenovali v t.i. “davek na dež”.

položnice

Ob tem predstavniki Nigrada opozarjajo, da je nujno uvesti tudi omrežnine. Dejan Tacer iz Nigrada je za primer navedel plačevanje prispevkov občanov, ki živijo v enodružinski hiši: “Za 4 evre omrežnina, odvajanje padavinskih voda stane približno 0,14 evra na kubični meter, odvajanje komunalnih vod pa od 0,16 do 0,28 evra na kubik.” Na ta način naj bi v podjetju zbrali približno milijon evrov, kaj naj bi nujno potrebovali za investicije na področju gradnje ali obnove kanalizacijskega sistema. Če bodo ali če bi mariborski mestni svetniki potrdili predloge predstavnikov Nigrada, naj bi torej občani čez mesec dni prejeli za približno 6€ višjo položnico. Marko Žula, direktor Nigrada, je ob tem dejal, da “ni mogoče napovedati kaj bo“.

kanalizacija 2

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.