15:18, pet, 3. Maj

Na UM obeležili Rektorjev dan





Univerza v Mariboru je z današnjo slovesnostjo obeležila Rektorjev dan. Na slovesnosti je rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar podelil priznanja in nagrade Univerze v Mariboru za leto 2015 tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

rektorjev dan um (2)

Med 42 prejemniki nagrad in priznanj, je bil podeljen tudi naziv zaslužni profesor, ki ga je prejel Zmago Turk za izredne uspehe in dosežke na tako znanstvenoraziskovalnem kot izobraževalnem področju in za velik doprinos pri ustanavljanju in razvoju Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Rektorjev dan je pedagoškega procesa prost dan.

Univerza v Mariboru je s svojimi 19 članicami (17 fakultet, Univerzitetna knjižnica in Študentski domovi) druga največja univerza v Sloveniji. Njena usmeritev je v privabljanju najboljših študentov in ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih. »V minulem letu se je univerza zavihtela med najboljše univerze v širši mednarodni regiji po Timesovi lestvici. Gradimo temelje, da bomo napredovali tudi naprej. Zato si želimo k nam privabiti najboljše domače in tuje študente. Prevzemamo osredno vlogo pri povezovanju razvojnih potencialov in generiranju razvojnih pobud in projektov Vzhodne kohezijske regije, podpisali smo sporazume o sodelovanju z več občinami, poglobili sodelovanja z gospodarskimi zbornicami, z gospodarstvom« je v svojem nagovoru poudaril rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

»Nekaj dosežkov bi želel še posebej izpostaviti. Med njimi enega najbolj citiranih naših raziskovalcev izrednega profesorja dr. Matjaža Perca s Fakultete za naravoslovje in matematiko. Na drugi strani pa je naziv zaslužni profesor prejel prof. dr. Zmago Turk, dolgoletni predavatelj in raziskovalec za svoj doprinos pri ustanavljanju Fakultete za zdravstvene vede. Še posebej moram pohvaliti naše študente, saj redno prejemajo priznanja na mednarodnih študentskih tekmovanjih, ne le na raziskovalnem, pač pa tudi na športnem področju, kjer letos še posebej izstopa Peter Prevc. Med uspešne športnike sodi tudi današnji prejemnik Znaka Leona Štuklja, asistent Simon Marčič, ki nas je zastopal na letošnjem tekmovanju Paris – Dakar«, je še dodal rektor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.