09:50, pet, 3. Maj

Na UM ne vedo kdo je umaknil samoevalvacijsko poročilo





V preteklih dneh smo že poročali o nedavno razkritih rezultatih samoevalvacijskih poročil, v katerih so zaposleni na Univerzi v Mariboru (UM) med drugim navajali “spolno nadlegovanje in mobing.” Celotno poročilo je kmalu za tem “izginilo” s spletne strani Univerze. Natančnega odgovora na vprašanje “kdo in zakaj naj bi umaknil poročilo?” tudi na današnji novinarski konferenci nismo slišali.

Na novinarski konferenci (spet) nihče ni podal jasnega odgovora, prav tako nismo mogli dobiti izjave rektorja Igorja Tičarja, ker naj bi bil odsoten. Je pa predsednik Samoevalvacijske skupine Rektorata UM Miha Pauko povedal, da sam omenjenega poročila ni “niti objavil, niti umaknil”. Kdo naj bi ga umaknil, ne ve, a “nekdo ga verjetno je,” je dodal. Na Univerzi so danes zagotovili, da bo poročilo ponovno objavljeno po zaključku vseh predpisanih postopkov. Novinarsko konferenco pa so sklicali “v izogib napačnim interpretacijam dela Samoevalvacijskega poročila Rektorata Univerze v Mariboru, ki so se pojavile v javnosti,” so zapisali v material za medije.

e35b9960-977c-4844-bac4-3072c870e5f7

“Mobing, ustrahovanje, spolno nadlegovanje, klientelizem, obračunavanje s sodelavci, prostaško obnašanje,” itd., pa so besede, ki jih je v samoevalacijskem poročilo zapisala slaba polovica zaposlenih na rektoratu Univerze v Mariboru (UM). Po rezultatih raziskave je 23 sodelujočih v anketi, v svojem delovnem okolju zaznanlo določene oblike mobinga. Na vprašanje “ali je podatek zaskrbljujoč?”, je Pauko odgovoril, da je to “sigurno zadeva, ki ni običajna”, a dodal, “da tukaj gre samo za osamljene primere ne pa za večino zaposlenih.”

Člani Samoevalvacijske skupine poročila naj ne bi obravnavali v podrobnostih. “Zadnjo redakcijo sem opravil sam, ga predstavil na kolegiju glavnega tajnika in zelo na kratko, brez vsebinske razprave, na kolegiju rektorja”, je povedal Pauko. Poročilo naj bi ponovno objavili na spletno stran univerze po zaključku vseh predpisanih postopkov, po obravnavi Komisije za ocenjevanje kakovosti univerze in Senata Univerze v Mariboru.

Podrobnosti jutri v Občinskem informatorju na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.