22:10, pet, 26. Apr

Na razpis za investicije mariborskih podjetij prispelo 67 vlog





Na marca objavljen javni razpis za sofinanciranje investicij podjetij, ki ustvarjajo ali ohranjajo delovna mesta na območju Maribora s širšo okolico, je do roka, ki se je iztekel 28. aprila, prispelo 67 vlog. Kot so za STA pojasnili na gospodarskem ministrstvu, so vloge odpirali v ponedeljek, prijavitelji pa bodo o rezultatih obveščeni v 60 dneh.

obvestilo_zelena

Kot so še dodali, je bilo razpisanih 1,641 milijona evrov za letos in 1,678 milijona evrov za naslednje leto. Ker pregled vlog in njihovo analizo še pripravljajo, za zdaj še ne morejo posredovati podatkov o tem, s katerih področij je bilo oddanih največ vlog. Sicer pa kljub temu, da vlada po odstopu premierke Alenke Bratušek opravlja le še tekoče posle, pri razpisu ne pričakujejo nobenih zapletov.

Podjetja bodo lahko razpisna sredstva porabila za sofinanciranje investicij v osnovna sredstva, pri čemer je glavni pogoj vsaj ohranjanje, če že ne ustvarjanje novih delovnih mest. Ta mora podjetje ohraniti vsaj tri oziroma pet let, drugače bo denar treba vrniti. Denar je lahko namenjen za nakup strojev in opreme, nematerialnih naložb, ki pomenijo prenos tehnologije, pa tudi za gradbena dela ter nakup objektov in zemljišč.

Kot je razvidno iz objavljenega razpisa, mora biti višina sofinanciranja upravičenih stroškov začetnih investicij vsaj 50.000 evrov, a največ 500.000 evrov, pri tem pa višina sofinanciranja ne sme preseči polovice vrednosti upravičenih stroškov za mala podjetja, 40 odstotkov za srednja in 30 odstotkov za velika podjetja.

Podjetja morajo biti najmanj 18 mesecev prijavljena na območju Mestne občine Maribor in občin Kungota, Hoče-Slivnica, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.