23:58, sob, 18. Maj

Na Pohorju odprtje smučarske sezone načrtujejo sredi decembra





Mariborsko občinsko podjetje Marprom, ki od stečaja Športnega centra Pohorje upravlja z žičniškimi napravami na Mariborskem in Areškem Pohorju, zagon letošnje zimske sezone ob primernih vremenskih razmerah načrtuje za 17. december, če bo vreme zelo naklonjeno zasneževanju, pa tudi prej. Predprodajo sezonskih vozovnic so podaljšali.

pohorje

Kot pravi predstavnik Marproma Boštjan Zagorac, so priprave na novo smučarsko sezono v polnem teku. Remonti žičniških naprav, s katerimi po koncesiji upravlja mariborski mestni avtobusni prevoznik, se v teh dneh selijo na areški del Pohorja, dela pa potekajo v skladu z načrti.

Zaradi velikega povpraševanja po sezonskih smučarskih kartah in želji, da čim večjemu številu smučarjev omogočili nakup vozovnic po nižjih cenah, so se odločili, da predprodajo podaljšajo do konca novembra. Tako bodo sezonske smučarske karte po 310 evrov na voljo še ves november.

“Od 28. avgusta smo prodali 2350 sezonskih smučarskih kart, katerih cena v predprodaji se je spreminjala. Tako so bile na začetku na voljo po 250 evrov za sezonsko karto, septembra se je cena dvignila na 280, oktobra in novembra pa jih prodajamo po enotni ceni 310 evrov,” je dejal Zagorac.

V Marpromu so tudi za letos obljubili cenejše smučanje občanom Maribora in Ruš, a če je bilo še lani to omogočeno vse dni, bodo letos prebivalci teh dveh občin s 30-odstotnim popustom lahko smučali le še ob ponedeljkih, torkih in sredah.

Vsi, ki so si bonitetno kartico uredili že lani, jim tega letos ni potrebno storiti znova, tisti, ki kartice še nimajo, pa si jo lahko zagotovijo na blagajni pohorske vzpenjače ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista.

Upravljavci žičniških naprav se o sodelovanju in popustih za občane dogovarjajo s še nekaterimi bližnjimi občinami, posebnih popustov pa bodo deležni tudi študentje in dijaki v okviru športne vzgoje in projekta Zdrava zabava. Načelne dogovore o sodelovanju so dosegli tudi z ostalimi ponudniki turističnih zmogljivosti na Pohorju, predvsem z društvom pohorskih gostincev, Zvezo malih hotelirjev in Termami Maribor.

Sicer pa si bo Marprom letos prihodke od prodaje delil s podjetjem Nivis, ki je letos dobil koncesijo za upravljanje in vzdrževanje smučarskih prog. Kar dve tretjini prihodkov bodo tako šle na račun Nivisa, saj je strošek priprave smučišč višji od tistega za obratovanje žičniških naprav. V zameno za to bo Nivis uredil 43 kilometrov smučarskih prog na Mariborskem in Areškem Pohorju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.