15:07, pet, 3. Maj

Na območju Elektra Maribor nekateri še vedno brez napajanja





Monterji Elektra Maribor se na severovzhodu Slovenije še vedno spopadajo z izpadi elektrike. Po zadnjih podatkih je na tem območju še vedno 7600 odjemalcev brez napajanja. Okrepljeni z ekipami gozdnih gospodarstev, Slovenske vojske, gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite in ekip s Hrvaške se na terenu še naprej trudijo vzpostaviti normalno stanje.

Do novih težav je na območju mariborskega elektrodistributerja, ki oskrbuje več kot 213.000 uporabnikov omrežja na skoraj celotnem območju severovzhodne Slovenije, prišlo ponoči, potem ko so v torek zvečer elektriko znova zagotovili skoraj vsem odjemalcem, z izjemo 2400 na območju Poljčan, Zreč in Selnice.

Brez napajanja je ta trenutek še vedno 279 transformatorskih postaj, poleg že omenjenih krajev pa je do novih težav prišlo tudi na območju Ruš, Slovenske Bistrice, Rač, Brega, Sladkega Vrha in Podvelke.

Sicer pa se je tudi v Podravju danes ozračje začelo ogrevati, tako bodo naslednji dnevi predvsem v znamenju taljenja ledu. Normalizira se tudi dobava pitne vode v regiji, saj so iz Mariborskega vodovoda sporočili, da je ta trenutek brez vode le še nekaj deset prebivalcev na celotnem ozemlju 16 občin, ki jih pokriva njihovo podjetje.

Gasilci še vedno odstranjujejo podrta drevesa po celotnem območju regije, nekaj dreves pa ogroža hišo v Miklavžu na Dravskem polju. Zaradi polomljenega drevja na cestah je v Mariboru in širši okolici na nekaterih območjih otežen tudi odvoz odpadkov. Iz Snage so sporočili, da se trudijo odpadke pobrati po urniku iz vseh v odvoz vključenih gospodinjstev, vendar ponekod okoliščine onemogočajo dostop vozil do prevzemnih mest.

Led in žled ob tem povzročata težave na posodah za odpadke, ki se nahajajo v gospodinjstvih in na ekoloških otokih, kar je še dodaten razlog, da posode niso izpraznjene. Glede na aktualno vremensko napoved naj bi se stanje izboljšalo proti koncu tedna, tako da v podjetju pričakujejo, da bodo od takrat dalje lahko zagotovili nemoteno terensko delo.

Vir: STA

DSC_4645

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.