13:03, sob, 4. Maj

Na Muti odslej občinski svet v polni sestavi





Na nadomestnih volitvah enega občinskega svetnika v eni volilni enoti Občine Muta je bil v nedeljo izvoljen nestrankarski kandidat Janez Krajnc. Zasedel bo svetniško mesto, ki je ostalo prazno po izvolitvi Mirka Vošnerja za župana v drugem krogu jesenskih lokalnih volitev. Volilna udeležba na nadomestnih volitvah je bila 56,3-odstotna.

seja muta

Vošner je bil v prvem krogu lokalnih volitev 5. oktobra lani za občinskega svetnika izvoljen v peti volilni enoti, in sicer na Neodvisni Listi Mirka Vošnerja. Hkrati se je kot županski kandidat uvrstil v drugi krog volitev, kjer je dva tedna kasneje slavil proti Darku Sahorniku. Ker je na Muti v veljavi večinski volilni sistem, so minulo nedeljo v peti volilni enoti na nadomestnih volitvah volili novega svetnika.

Peta volilna enota obsega območje naselij Sv. Primož nad Muto, Sv. Jernej nad Muto, Pernice, Mlake in del naselja Gortina. Na tem območju je bilo za nedeljske volitve 531 volilnih upravičencev, volilna udeležba pa je bila skupaj s predčasnimi volitvami 56,3-odstotna, kažejo podatki občinske volilne komisije, ki so objavljeni na spletnih straneh občine.

Za mesto svetnika so se potegovali štirje kandidati. Poleg Krajnca, ki je prejel 44,7 odstotka glasov, še Damjan Kolč (Neodvisna lista Mirka Vošnerja), ki je prejel 40 odstotkov glasov, Igor Mesner (SMC), ki je prejel nekaj manj kot devet odstotkov glasov, in Miroslav Kokošinek (SDS), ki je dobil dobrih šest odstotkov glasov.

Občina Muta ima 11-članski občinski svet. Na volitvah 5. oktobra je županova lista, Neodvisna lista Mirka Vošnerja, prejela dve svetniški mesti, z nedeljsko izvolitvijo Krajnca pa je eno svetniško mesto izgubila. Lista Darka Sahornika – Za Muto gre ima v občinskem svetu tri svetnike, po enega pa SDS, SMC, NSi in tri liste nestrankarskih kandidatov. Do izvolitve nadomestnega svetnika je občinski svet na Muti deloval z enim svetnikom manj.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.