16:25, tor, 14. Maj

Na Europarkovem festivalu medu je bilo sladko





V petek, 18.11., in soboto, 19.11., je v sklopu projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk« potekal 5. Europarkov festival medu, na katerem so šole, vrtci in ostali obiskovalci dobili odgovore na marsikatera vprašanja povezana s čebelami in spoznali vsa sladka medena doživetja.

Med so v svojih časih uporabljali že stari Egipčani, zaradi njegovega sladkega okusa in zdravilnih učinkov pa je priljubljen še danes.V Europarku je minuli konec tedna potekal že 5. Europarkov festival medu.

foto4-1

Šolarji, otroci iz vrtca in ostali so si ogledali razstavo čebelarskega orodja in čebeljih izdelkov, bogato čebelarsko tržnico, spoznali pot od čebele do medu in na ustvarjali delavnici v znak podpore svetovnemu dnevu čebel izdelovali slovensko čebelo – kranjsko sivko.

foto5-2

Tokratni festival je bil namreč še posebej pomemben, saj je bil posvečen tudi iniciativi slovenskih čebelarjev, da 20. maj, rojstni dan slovenskega pionirja čebelarstva Antona Janše, postane Svetovni dan čebel. Najbolj sladko pa je bilo seveda pokušanje različnih vrst slovenskega medu, tudi v kombinaciji s čokolado in lešniki, borovnicami in še čim. Prav kmalu se bodo predvsem otroci tudi doma sladkali s prazničnimi medenjaki, odrasle pa bo pogrela še medica.

foto3-1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.