20:14, sob, 27. Apr

Na 12. Kantfestu izbrali Bronasto, Srebrno in Zlato kanto





Včeraj se je v dvorani CEZAM pričel 12. Kantfest. Na njem so nastopili kantavtorji po izboru selektorjev v tekmi za Zlato, Srebrno in Bronasto Kanto festivala. Med drugim se je tako pričel tudi 15. Festival Letni oder Ruše.

Sedem mladih, še neuveljavljenih kantavtorjev in starih mačkov tega žanra je nastopilo na odru in se potegovalo za Kante. Pred polno dvorano in strokovno žirijo so nastopili: Ognjen Basić (CRO), Vedran Ivorek (CRO), Moonshine Alko (SI), Nataša M. Šubelj (SI) Mojca Prejac (SI) Shane O Fearghail (IE), Fergus McKay (UK).
Člani strokovne komisije Urške Čop Šmajgert, Gregorja Baumana, Adija Smolarja in Janija Kovačiča so predali Kante. Tako je Bronasto Kanto prejel Ognjen Basić (CRO), Srebrno Kanto so podelili Shane O Fearghail (IE), Zlato Kanto pa je dom odnesla Mojca Prejac (SI).

Kot je dejal Peter Andrej, producent odra Kantfest je osnovni namen prireditve, ponuditi možnost mladim in talentiranim kantavtorjem, da se lahko pokažejo v svoji luči. In sinoči je sedem mladih kantavtorjev to tudi dokazalo, med njimi tudi bronasti Ognjen Basić, srebrni Shane O Ferhail in zlata Mojca Prejac.

DSC_3764

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.