13:53, ned, 5. Maj

Modro eksperimentiranje – Klub OVEN





V ponedeljek, 19. oktobra, se je v mariborskem Centru eksperimentov odvil prvi dogodek KLUBA OVEN za najmlajše – Modro eksperimentiranje.

klub oven2

Klub OVEN je energetsko-kulturno-izobraževalni projekt, s katerim so pričeli v začetku letošnjega leta. Vsak mesec pripravijo zanimive dogodke povezane z obnovljivimi viri energije, e-mobilnostjo, zelenimi delovnimi mesti, varstvom okolja, eko turizmom, recikliranjem…, s katerimi želijo ljudi informirati in jim tudi vzbuditi zanimanje za tovrstna področja, ki postajajo v sodobnem svetu vse bolj pomembna.

Dogodki so brezplačni in dostopni za širšo javnost, trudijo pa se, da jih uvrstijo v prostore v središču mesta, ki so nekoliko drugačni in zanimivi, s čimer želijo tudi nekoliko pripomoči k oživitvi centra Maribora.

klub oven

Oktobrski dogodek je bil nekaj posebnega, saj so ga prvič posvetili najmlajšim. Obiskali so mariborski Center eksperimentov na Glavnem trgu, kjer so s strokovno vodjo Centra eksperimentov Maribor, dr. Dragico Marinič, ter mladimi raziskovalci in znanstveniki podrobneje spoznali kup zanimivih eksperimentov. In kot se za Klub OVEN seveda spodobi, so bili povezani z obnovljivimi viri energije.

Dogodek je bil brezplačen, ogledati pa si ga je bilo mogoče tudi v živo preko Live streama in na spletni strani Kluba OVEN.

Naslednji dogodek Kluba OVEN bo 26. novembra, več informacij pa najdete na njihovi spletni strani www.oven-em.si in FB strani, lahko pa obiščete tudi Info točko na Grajskem trgu 1.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.