06:26, čet, 16. Maj

“MITNINSKA POSTOJANKA S KMEČKO TRŽNICO”





Na Koroškem, v občini Muta, pri Mitnici na Spodnji Muti podjetje GO TURIZEM predstavlja novo turistično točko »MITNINSKA POSTOJANKA S KMEČKO TRŽNICO«. Obiskovalcem bo na zanimiv, zabaven način predstavljeno dogajanje v Zgornji Dravski dolini skozi čas: od Rimljanov in rimske ceste, preko srednjega veka in osrednjega dogajanja pobiranja mitnine za prehod iz Dežele Štajerske na Koroško in obratno ter razvoja kovaštva, livarstva in lesarstva, do projekta »Drava kot priložnost« in današnjega dogajanja.

Foto: lokalec.si
Foto: lokalec.si

“V podjetju GO TURIZEM od samega začetka spremljamo projekt »Drava kot priložnost« in posledično umestitev Mitnice na prostor ob sotočju reke Bistrice in Drave na Spodnji Muti. Od nekdaj smo tu videli priložnost za razvoj enkratne, unikatne turistične točke v prelepem naravnem okolju na podlagi neverjetnih zgodovinskih in geografskih dejstev in danosti ter dolgoletne tradicije, ki je okoliškim prebivalcem zagotavljala preživetje. Zato smo se leta 2012 odločili za prijavo na razpis Občine Muta za najem Mitnice in z njo tudi uspeli. Z energično in zagnano ekipo smo Mitnico takoj vzeli za svojo, uredili in pokrili »najlepšo teraso v Dravski dolini«, v barskem delu popestrili ponudbo napitkov in pijač, oživili info-pult s številnimi zemljevidi, geografskimi kartami, prospekti s turistično ponudbo Koroške, s pomočjo občine postavili turistične table za obiskovalce v dveh jezikih ter Mitnici po dveh letih končno dali vsebino, ki jo takšen enkraten objekt tudi zasluži. Razvili smo produkt, ki je osnovan na neizpodbitnih zgodovinskih dejstvih, je umeščen v pristno naravno okolje, temelji na dolgoletni tradiciji, ki je zaznamovala okoliške kraje in prebivalce ter razvoj regije, produkt, ki na sproščen, zabaven način nagovarja vsa naša čutila in ima veliko prepoznavno vrednost,” so zapisali v izjavi za javnost.

Ob tem pa dodali: “Podjetje GO TURIZEM smo mlado turistično podjetje, ki se že od samega začetka trudi s promoviranjem Slovenije, še posebej Koroške, doma in v nemško govorečem prostoru. Ustvarjamo glede na dejavnost, potrebe, želje gostov prilagojene programe, strokovne ekskurzije, dvo- ali večdnevne pobege iz mesta in daljše počitnice v Sloveniji. Vselej pa je bila prisotna želja po lastnem turističnem produktu, ki smo jo z MITNINSKO POSTOJANKO tudi uresničili.
Lasten turistični produkt je ena najpomembnejših in tudi najobsežnejših točk našega razvojnega programa Mitnice, ki ga lahko nekako strnemo v misel, ki je pred tremi leti zvenela precej sanjaško, danes pa nam služi kot vodilo in motivacija za dobro delo tudi v prihodnje: Mitnica naj postane kraj, kjer se bodo obiskovalci od blizu in daleč na zanimiv način sprehodili skozi zgodovino do sedanjosti, si ob posebnih priložnostih na kmečki tržnici privoščili dobrote iz okoliških kmetij, z veseljem ob kavici posedeli in se sprostili na najlepši terasi v Dravski dolini, se kulturno udejstvovali in bogatili ob gledaliških predstavah in koncertih v lepem amfiteatru z naravno kuliso ter se sproščeno poveselili na zabavnih prireditvah in veselicah na prireditvenem prostoru.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.