22:01, pet, 26. Apr

Minister danes s kolesom od Falske graščine do Ruš





Danes si je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič skupaj s predstavniki direkcije ogledal del Dravske kolesarske poti v Selnici ob Dravi in v Rušah. Ogled so opravili kar s kolesi, ko so se na Falski graščini sestali z županom Občine Ruše Urošem Razpetom, ki jih je popeljal do Jabolčne poti v Selnici ob Dravi, nato so pot, v družbi z županom Selnice ob Dravi Jurijem Lepom, nadaljevali do Športnega centra Ruše.

Direkcija RS za infrastrukturo je letos na trasi Dravske kolesarske poti s postavitvijo označb zaključila.

IMG_6208

“Mislim, da bo to velika pridobitev za razvoj turizma v teh krajih, kajti ob tej poti se bo lahko spodbudilo celo vrsto dodatnih dejavnosti, od kmečkih turizmov do nove gostinske in športne ponudbe. Z označevanjem daljinskih kolesarskih poti bomo intenzivno nadaljevali tudi v drugih krajih po Sloveniji,” je po kolesarjenju po Jabolčni poti v Selnici ob Dravi in ogledu gradbišča za kolesarsko pot v Rušah povedal Gašperšič.

Dravska kolesarska pot je zdaj označena od avstrijske do hrvaške meje v dolžini 145 kilometrov. Trenutno se na pododsekih trase, kjer še ni zgrajena ustrezna infrastruktura za kolesarje, intenzivno pridobivajo projektna dokumentacija in potrebna zemljišča za gradnjo.

Izvedeli smo tudi, da se Dravska kolesarska pot v Mariboru gradi s sredstvi, ki jih pričakujejo iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb. “Ker bodo Rušani že prihodnje leto končali svoj del, smo dobili na ministrstvu dodaten denar, da bomo lahko njihovo kolesarsko pot priključili na omrežje, dokler ne bo mariborski del Dravske kolesarske poti zgrajen,” je povedal Fištravec.

kolesarska pot

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.