16:38, pon, 29. Apr

Memon predstavil program in listo kandidatov





V Mariboru je na današnji tiskovni konferenci, županski kandidat NSi na lokalnih volitvah in nosilec liste, mag. Bernard Memon, predstavil program mestnega sveta in listo kandidatov.

DSC_5808

Med prvimi desetimi kandidati za mestni svet je doktorica znanosti in trije magistri znanosti, dve študentki, ena dijakinja, arhitekt in direktor. Tako so zastopani vsi stanovi in poklici od vodstvenih, tehničnih, družboslovnih kot tudi predstavniki delavcev. Lista ima 19 ženskih kandidatk in 26 moških kandidatov.

S svojo prisotnostjo pa je tiskovno konferenco počastila tudi predsednica NSi, Ljudmila Novak, ki je poudarila pomembnost sodelovanja, dialoga in dela za skupno dobro. Dotaknila se je pomena zmanjšanja administrativnih ovir na lokalnem nivoju, ter pomembnosti sodelovanja gospodarstvenikov in mestne občine za pridobivanje novih investitorjev, ki lahko mesto popeljejo iz krize in izkoristijo njegov resnični potencial.

Mag. Memon je v svojem nagovoru javno pozval g. Cerarja, da bi na prvi seji vlade sprejel odločitev za razpis, ki bi omogočal Mariborski knjižnici pričetek izgradnje nove knjižnice za katero že ima veljavno dovoljenje, kar sovpada z oživitvijo mestnega jedra, za kar se mestni odbor stranke zavzema. V nadaljevanju je pojasnil pomembnost E-demokracije, oz. aktivnega sodelovanja občanov v delovanje mestne občine preko civilnega organa, varuha občanovih pravic, ki bi se volil istočasno kot župan. Kot temelje svojega programa je predstavil aktivacijo Maribora kot podjetniškega mesta, znižanje stroškov občanov, ter oživitve mestnega jedra. Dotaknil se je tudi pomembnosti aktivnega sodelovanja mladih v mestni občini, ideje o združevanju komunalnih služb v holding pod eno samo streho, ter izgradnje infrastrukture, ki bi služila festivalu Lent in omogočala prireditve skozi celo leto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.