13:56, pon, 29. Apr

Mednarodni folklorni in pevski festival





Med 9. in 11. majem bo v Občini Radlje ob Dravi potekal folklorno-pevski festival. Na povabilo odrasle folklorne skupine in MoPZ KPD Kovač Lije iz Vuhreda ter Občine Radlje ob Dravi, bodo v goste prišle folklorne in pevske skupine iz Slovaške in Hrvaške. Gostje bodo prispeli v petek, s kulturnim programom pa počastili zvečer v Hostlu Radlje, kjer bodo nastopili Moški pevki zbor KPD Kovač Lija Vuhed, MPZ DU in DI Mavrica Radlje ter vokalistka Nina Gracej iz Vuzenice.

Vabljeni na osrednjo prireditev v soboto, 10. maja 2014 ob 17.uri na igrišču pri cerkvi v Vuhredu (v primeru dežja v kulturnem domu Radlje), kjer si boste lahko ogledali preplet različnih kultur, skupin, ki se bodo predstavile s svojim programom širši javnosti.

Nastopali bodo: Folklorna skupina KUD Sloga Miklouš iz Čazme (Hrvaška), Mješovita klapa Blandona iz Biograda na Moru (Hrvaška), Muško Jačkarno mdruštvo Hrvatski Jandrof (Slovaška), Tamburaška skupina Čunovski Bečari iz Čunova (Slovaška), Folklorna skupina Škratje iz Slovenj Gradca, Moški pevski zbor KPD Kovač Lija Vuhred, Folklorna skupina KPD Kovač Lija Vuhred.

Z nedeljsko mašo, ob 9.30 uri, nastopom etno skupine Šajk KPD Kovač Lija v Vuhredu ter ogledom Vuhreda se bo gostovanje skupin in prijetno druženje zaključilo.

Zajeta slika

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.