17:51, sob, 18. Maj

Med se bo ta konec tedna cedil v mariborskem Europarku





Prihajajoči konec tedna bo v mariborskem Europarku povsem v znamenju medu. 13. in 14. novembra bodo nakupovalne ulice Europarka ponujale vse, kar je mogoče pridobiti iz medu, saj bo potekal že 4. Europarkov festival medu.

slika je simbolična
slika je simbolična

Slovenija je ena redkih držav na svetu, ki se ponaša z medom z geografskim poreklom. Izjemna pestros rastlinskega sveta nudi slovenskim čebelarjem enkratne možnosti za pridobivanje medu z geografsko označbo. S tem naravnim bogastvom se bo ta petek in soboto mogoče srečati v mariborskem Europarku, kjer bo potekal že 4. Europarkov festival medu.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo in pokušino medenih pijač, predstavitev letošnjih čebelarskih šampionov, obiskali čebelarsko tržnico, pokušali med in medenjake in se seznanili z zelo zanimivim čebelarskim orodjem. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši obiskovalci, saj bodo za njih organizirali prav posebne tematske ustvarjalne delavnice.

V petek ob 17.00, v soboto pa ob 11.00, bo v sklopu 4. Europarkovega festivala medu mogoče spremljati še nastop harmonikarjev. Vsekakor se obiskovalcem Europarka obeta nadvse zanimiv in zdravju naklonjen konec tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.