17:54, čet, 2. Maj

MČ Center Maribor dobila nove prostore





Danes je svoje prenovljene prostore odprla Mestna četrt (MČ) Center Maribor, na Meljski cesti 37 v Mariboru. Odslej bodo lahko z dobrimi prostorskimi pogoji, ki so jih pridobili, ustvarili še več.

otvoritev novih prostorov mč centra mb (11)

“Mestna četrt Center Maribor je končno pridobila nove prostore. To pomeni, da se bomo družili, da se bomo spoznali, da bomo začeli čutit skupaj – ožje – kot Mestna četrt Center in seveda tudi širše, kot vsi občani in občanke mesta Maribor,” je dejala predsednica sveta MČ Center Maribor Valerije Grbič. Po njenih besedah je prenova prostorov stala okrog 135.000,00 EUR: “Ta sredstva so bila v glavnem pridobljena iz najemnin prostorov na Jurčičevi ulici,” je dodala Grbičeva. K temu bodo morali prišteti še stroške vgradnje dvigala, namenjenega starejšim in invalidom: “Tako bomo lahko omogočili dostop vsem,” je pojasnila, ter dodala, da se stroški zaradi tega ne bodo drastično povečali.

otvoritev novih prostorov mč centra mb (6)

Slovesne otvoritve, ki so obeležili z bogatim kulturunim programom se je udeležil tudi mariborski župan Andrej Fištravec. Kot pravi je pridobitve vesel. Želi pa si, da bi jih uporabniki znali čim bolje izkoristiti: “Upam, da bodo krajani prostore zagrabili z obema rokama in jih čim pogosteje uporabljali,” je dodal.

VEČ V PETKOVEM OBČINSKEM INFORMATORJU OB 18.30 NA BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.