07:40, pon, 6. Maj

Mariborskim potapljačem “ni vseeno “za reko Dravo





Pri Vodnem stolpu na Lentu, je včeraj potekala 23. mednarodna ekološka akcija »Ni nam vseeno«. Akcijo je ob svetovnem dnevu organiziralo potapljaško društvo Maribor in je hkrati potekala tudi v Dravogradu, Rušah, na Ptuju in Varaždinu. V vodo, ki ima sedem stopinj, je skočilo skupno 60 potapljačev, od tega jih je v Mariboru sodelovalo okoli 30.

Društvo potapljačev Maribor NI NAM VSEENO (7)

“Pri svojem delu potapljači največkrat naletijo na mize, stole, ograje, kolesa, prometno signalizacijo, klopi, nakupovalne vozičke ter mopede.” je povedal predsednik Potapljaškega društva Maribor Vojo Erakovič, ter dodal, da so pred nekaj leti v tovrstni čistilni akciji, našli celo več avtomobilov.

Po Erakovičevih besedah je osnovni namen akcije ozaveščati ljudi o pomenu ekosistema reke, spoštovanja reke, spodbujanju preživljanja prostega časa na in ob reki.

V letošnjem letu imajo namen organizirati še dve akciji. Junija bodo pripravili »Drava moja plaža«, kjer bodo aktivno predstavili možnosti rekreacije na reki, v decembru pa projekt »Dobri možje iz Drave obdarijo otroke«, kjer bodo potapljači simbolno obdarili prisotne otroke, direktno iz Drave.

Dodano, danes ob 15.47

Z aktivnostmi ob svetovnem dnevu voda tudi v društvu DRAVA

Pred sodnim stolpom na Lentu, je včeraj Mobilni Ekološki laboratorij, ki deluje pod okriljem Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, predstavil svoje delovanje in aktivnosti.

Za logistično podporo so poskrbeli člani društva DRAVA ter pripravili aktivnosti in opremo Društva Drava, ter poskrbeli za tradicionalni golaž in pijačo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.