19:27, pet, 26. Apr

Mariborski nogometaši danes proti Maccabiju





Mariborski nogometaši se bodo drevi ob 20.30 v Ljudskem vrtu pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva. Gre za prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, povratna bo čez teden dni v ciprski Larnaki, saj Tel Aviv domačih tekem zaradi vojnih razmer v državi ne igra na lastnem stadionu.

Želja Mariborčanov je, da si pred odhodom na gostovanje že doma zagotovijo ugoden izid, ki bi jim na povratni tekmi omogočil napredovanje v četrti krog ter s tem možnost za uvrstitev v glavni del tekmovanja.

Poleg športnega naboja pa ima dvoboj tudi varnostnega, saj velja za tekmo visokega tveganja s poostrenimi varnostnimi ukrepi. Poleg personifikacije vstopnic, ki so zdaj že skoraj stalnica na evropskih tekmah (tokrat narodnostnih omejitev ni, tako kot na tekmi 2. kroga proti Zrinjskemu iz Mostarja) je pomembno izpostaviti, da gre za tekmo, ki je zaradi dogodkov na Bližnjem Vzhodu ne bo spremljala zgolj Evropska nogometna zveza, pač pa tudi vsa Evropa in svet.

Izraelci, ki so v Maribor prispeli v ponedeljek z velikim številom lastnih varnostnikov, s tega stališča za mariborsko moštvo niso nič posebnega, varovance trenerja Anteja Šimundže zanima le rezultat. “Vemo, kaj je naša naloga, kakšen je nasprotnik, kje je dober, kje ima težave. Zavedamo se pomembnosti tekme, fantje so prisotni v glavah. Smo na visoki ravni, fantje vedo kako in kaj,” je dejal Šimundža.

Bržkone bo na udaru obramba, ki si bo prizadevala ohraniti mrežo vratarja Jasmina Handanovića nedotaknjeno, vsaj tako zagotavlja steber zadnje vrste Marko Šuler, ki ima izkušnje z igranjem tudi v Izraelu. “Vzdušje v ekipi je super, to bo za nas tekma kot tekma. Cilji so enaki kot pred zimo, nasprotnik je kakršen je. Je premagljiv, čeprav ne bo lahko. Maccabi v tem času igra na hitre podaje, zelo po tleh, pošilja žoge v globino, med igralce, dokaj hitro in so zelo neugodna ekipa. A ima proti ekipam, ki se dobro postavijo, lahko veliko težav, ker so neučakani. Maccabi je klub s tradicijo, čeprav je tudi Maribor stopničko višje, sem prepričan, da bo z njihove strani prisotno podcenjevanje, prav tako se jim bo poznalo, da ne igrajo na domačem stadionu, saj znajo njihovi navijači pripraviti peklensko vzdušje.”

Tekmo pod Kalvarijo bodo sodili slovaški sodniki Ivan Kružliak, Tomaš Somolani in Ondrej Brendza.

getfoto2 (2)

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.