02:47, sob, 4. Maj

Mariborski kriminalisti prijeli serijska vlomilca





Mariborski kriminalisti so prejšnji četrtek v sodelovanju s policisti iz Šentilja prijeli moška iz Maribora oziroma okolice, stara 24 in 26 let, ki sta utemeljeno osumljena, da sta lani in letos skupaj izvršila vsaj osem vlomov v hiše na območju Maribora in okolice. Dežurni preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor.

foto:sta
foto:sta

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, sta v hiše vlamljala, ko so bili oškodovanci odsotni zaradi pogreba svojca ali drugih razlogov. Njihovo odsotnost sta pred vlomi preverjala na različne načine, ob tatvinah pa sta odnesla nakit, ročne ure, denar, tehnične in druge vrednejše predmete.

Z vlomnimi tatvinami sta povzročila večjo premoženjsko škodo, večino ukradene zlatnine pa sta prodajala v eni od odkupovalnic zlata v avstrijskem Gradcu.

Policisti so med hišno preiskavo pri osumljencema zasegli več ukradenih stvari, za katere so ugotovili, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Ob tem so zasegli tudi plinsko pištolo, imitacijo pištole, naboje in prepovedano konopljo, zaradi česar bo zoper njiju uvedli prekrškovni postopek.

Z nadaljnjo preiskavo so kriminalisti tudi ugotovili, da sta osumljena izvršila še več istovrstnih kaznivih dejanj, zato v zvezi s tem nadaljujejo predkazenski postopek.

Ob tem so na Policijski upravi Maribor dodali, da v zvezi z zaseženimi predmeti opravljajo postopek ugotavljanja lastnikov, del teh pa so priložili na fotografijah. Kriminalisti lastnike, ki bi prepoznali posamezne predmete, pozivajo, naj pokličejo na telefonsko številko 02 222 12 00, kjer bodo prejeli dodatne informacije v zvezi s prepoznavo in vrnitvijo predmetov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.