21:45, pet, 3. Maj

MRA prejela 36 vlog za sofinanciranje začetnih naložb





Zadnji dan aprila se je zaključil rok za oddajo vlog na drugi javni razpis za sofinanciranje manjših začetnih naložb, v okviru katerega je Mariborska razvojna agencija (MRA) za letos razpisala 1,36 milijona evrov nepovratnih sredstev.
Do zaključka razpisnega roka so prejeli 30 vlog, še šest pa na Regionalni razvojni agenciji (RRA) Koroška.

Drugi razpis sredi marca
Mariborska razvojna agencija je drugi javni razpis za sofinanciranje manjših začetnih naložb ter drugi javni razpis kreditov in garancij za mikro, mala in srednja podjetja v okviru regijske garancijske sheme za Podravje objavila sredi marca.

Na voljo so finančna sredstva za sofinanciranje v podjetjih na območju občin Kungota, Hoče-Slivnica, Mestne občine Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi, ki bodo pridobila garancije za bančne kredite. Denar bosta razdelili MRA in RRA Koroška v sodelovanju s Slovenskim regionalno razvojnim skladom in izbranimi bankami.

Strokovne službe obeh razvojnih agencij bodo vseh 36 vlog pregledale, prijavitelje, ki so morda oddali nepopolne vloge, bodo pozvale k dopolnitvam, vse popolne vloge pa bodo nato ocenjene v skladu z merili in razpisnimi pogoji. Upravičenci bodo znani predvidoma do 15. junija.

mra (3)

Sredstva za subvencioniranje je zagotovilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v skladu s programom spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.