04:34, pon, 13. Maj

Mariborčanu ni uspel 48-urni plavalni maraton





Mariborčan Aleksander Kamenik, ki se je v torek zvečer lotil 48-urnega hiper-plavalskega maratona po Dravi, je podvig zaključil danes ob tretji uri zjutraj. Čeprav je svoj lanski poskus presegel za sedem ur, ga je bil prisiljen po 31 urah neprekinjenega plavanja zaključiti zaradi močnega deževja, ki je povzročilo znižanje temperature vode.

unnamed (3)

Kot je pojasnil po vnovičnem poskusu, organizem pri tako intenzivnem plavanju brez oddiha čuti tudi pol stopinjske ohladitve in nihanje temperature. Za veliko nevarnost so se izkazali plavajoči deli debel, ki jih je deževje in dvig ravni vode prinesel s tokom. Taki zalomljeni deli debel so zelo nevarni, saj lahko povzročijo resne poškodbe glave ali drugih delov telesa.

Kamenik je lanski maraton plaval za prepoznavnost društva Živalska policija v slovenskem prostoru, letos pa je želel širšo družbeno skupnost opozoriti na prevečkrat nezadovoljiv, pomanjkljiv ali neustrezen odnos lastnikov do živali.

“Žal mi je načrtovani 48-urni maraton preprečilo močno neurje. Z vsakim zamahom v 31 urah plavanja me je gnala misel, da se bo morda kdo le zamislil nad neustreznim odnosom do živali. Če sem jaz pripravljen to storiti za njihove živali, kaj so lastniki pripravljeni storiti za svoje živali, da jim omogočijo boljše življenjske, bivalne in oskrbne pogoje, ” se je vprašal Kamenik.

Kot je še dodal, se njihova organizacija na terenu vse prevečkrat srečuje z opustitvijo lastnikove dolžnosti po veterinarski oskrbi bolnih, onemoglih in ostarelih živali. Zaradi ekonomske in finančne krize so velikokrat prve žrtve živali.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.