04:44, ned, 19. Maj

Mariborčani z mednarodnim sejmom eksotičnih živali in opreme





V Ljubljani bo v nedeljo potekal že 12. sejem SLO EXO, ki ga organizira mariborsko društvo STALGO exotic.

12. SLO EXO – Mednarodni razstavno-prodajni sejem eksotičnih živali in opreme bo to nedeljo, 29. maja potekal v prostorih Viba filma (Stegne 5) v Ljubljani.

FOTO: SLO EXO
FOTO: SLO EXO

Edini tovrstni sejem v Sloveniji

In kaj sploh je SLO-EXO? „To je edini mednarodni sejem eksotičnih živali, opreme za teraristiko in akvaristiko v Sloveniji,“ pojasnjuje organizator in idejni vodja sejma Stane Močnik. „Na sejmu se predstavi do 40 razstavljavcev iz celotne Evrope, ki ponujajo tako razne vrste eksotičnih živali, kot tudi opremo zanje.“

Sejem je primeren za vsakogar, ki ga zanimajo tovrstne živali, si jih želi ogledati ali morda premagati strah pred njimi.

FOTO: SLO EXO
FOTO: SLO EXO

Na sejmu, ki se bo odvijal med 9. in 16. uro, bo možno videti kače velikanke, strupenjače, pajke, kuščarje, želve, ribe, rake, posebnosti pa bodo tudi različne vrste činčil, miši in podgan, ter celo kače, vredne več tisočakov.

Vstopnice na sejemski prostor so po ceni 7 evrov za odrasle, za otroke od 4. do 12. leta po 5 evrov, za otoke do 4. leta starosti pa je vstop brezplačen.

Organizatorji tudi tokrat pričakujejo okrog tisoč obiskovalcev, a kot poudarja Močnik, poudarek in prednost dajejo kakovosti in osveščanju, manj pa masovnemu obisku. „Tudi zato sejem traja samo 7 ur, da živali čim manj obremenjujemo,“ poudarja Močnik.

FOTO: SLO EXO
FOTO: SLO EXO

SLO EXO sicer organizirajo že od leta 2010, poteka pa dvakrat letno – jeseni v Mariboru in spomladi v Ljubljani. Za prihodnje leto pa načrtujejo širitev še v Koper.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.