02:56, sob, 27. Apr

Mariborčani so novo sezono začeli z zmago





Mariborčani so novo sezono 1. slovenske Futsal lige začeli z zmago nad ekipo Dobovca s 3:4.

proen maribor : Dobovec FOTO: Jure Veber – PROEN Maribor
proen maribor : Dobovec
FOTO: Jure Veber – PROEN Maribor

Srečanje je po pričakovanjih bilo izjemno izenačeno. Obe ekipi sta ponovno sestavili izvrstni zasedbi, ki sta že v prvem krogu pokazali predstavo vredno vrha lestvice in nakazali potek prvenstva. Gledalci so ponovno lahko videli izjemno čvrsto, na trenutke tudi grobo igro z obeh strani. Tako na igrišču, kot na tribunah je bilo čutiti, da lanski polfinalni obračuni še niso pozabljeni. Po poročanju Proen Maribor so zadeli Jandrić, Totošković, Hasanbegović in Fideršek.

A vendarle so več spretnosti ponovno pokazali Mariborčani. Po zaostanku z 1:0, ko je za domačine zadel Dejan Bizjak, so do konca polčasa uspeli spreobrniti rezultat v svojo korist in drugi polčas pričakali s prednostjo enega zadetka.

Drugi del se je začel s zadetkom domačinov iz Rogatca, ko je v 24. minuti zadel Rednak. Veselje domače publike je nato le minuto kasneje umiril Nermin Hasanbegović in Mariborčane ponovno popeljal do minimalne prednosti. Sledilo je obdobje raztrgane igre z obeh strani, v katerem so si Vijolice iz prekinitev pripravile še nekaj zrelih priložnosti za povišanje vodstva, a je realizacija bila preslaba. Sledilo je izenačenje domačinov, ko je iz težkega položaja natančno meril Uroš Kroflič. Obetala se je izjemna končnica.

V 37. minuti je najprej po spretnem prodoru mojstrko v zgornji vratarjev kot zadel Matej Fideršek, le nekaj sekund po zadetku Vijolic pa je drugi rumeni karton dobil Denis Totošković, za kar so Mariborčani bili prisljeni odigrati 2 minuti z igralcem manj v polju. Domačini so v igro namesto vratarja poslali še dodatnega igralca in počasi začeli stiskati obroč okoli mariborskega 9-meterskega prostora, a obrambe Vijolic s streli iz razdalje niso uspeli zlomiti. Vidno izgarani so se Proenovci veselili izjemno pomembne prve zmage v novi sezoni.

Zahtevnost srečanja je potrdil tudi Nikola Jandrić:

”Menim, da je naša zmaga zaslužena. To zmago smo po superpokalu, ko je nastopila manjša kriza neverjento potrebovali. Zmeraj težimo k zmagam in nedvomno je superpokal nekoliko zamajal našo samozavest. Danes smo si pripravili obilo priložnosti in bi lahko že nekoliko prej odločili tekmo v našo korist. Bilo je izjemno težko, a se je na koncu izšlo kot se je glede na prikazano moralo” in nadaljuje:

”V prvem polčasu smo že pokazali tekočo igro, v drugem je nato ritem nekoliko padel. Očitno še vedno posledica prilagajanja na nov sistem igre novega trenerja, ki ima določene zahteve. Jasno je, da bomo potrebovali še čas za prilagajanje. Še zmeraj je bilo premajhno število treningov za popolno osvojitev novega sistema. Je proces, ki bo trajal še nekaj časa, smo pa na dobri poti. Že danes smo pokazali nekaj zanimivih stvari, ki jih lani nismo imeli. Morda na določene trenutke celo preveč strmimo k temu novemu modelu in pozabljamo igrati nogomet”.

Zasluženost zmage je potrdil tudi trener Robert Grdović, ki je vidno zadovoljen, čestital svojim varovancem. ”Fantje so danes odigrali resnično dobro tekmo, povsem nasprotno od srečanja v Litiji. Obilo priložnosti nam Dobovec ni dovilil, a fantje so se borili hrabro, si pripravili tudi več priložnosti za zadetek. Že v prvem delu bi si z boljšo realizacijo lahko priigrali večjo prednost. Tudi v drugem delu bi z določenih polpriložnosti lahko že nekoliko prej odločili srečanje. Na srečo smo na koncu, ko smo ostali brez Totoškovića zdržali in pokazali karakter. Vse čestitke fantom za hrabrost, naša zmaga je povsem zaslužena”.

Veliko bolj kot teden dni poprej, je bil Robert zadovoljen tudi z igro. ” Imeli smo posest, tudi žoga je že lepo tekla. Padec v drugem delu je mogoče pripisati temu, da nas je bilo malo, fantje so ostali brez moči, a so vseeno uspeli izpolniti vse naše dogovore. Napravili smo nekaj obrambnih napak, na srečo je Fideršek uspel zadeti fenomenalen gol, ki se je izkazal za odločilnega. Kot rečeno, lahko bi prej odločili tekmo, sem pa z videnim zelo zadovoljen. Manjkajo nam še Žiga Čeh in Jure Klinc. Verjamem, da se bosta hitro spet priključila ekipi in bo vse skupaj iz tekme v tekmo boljše”.

Že naslednji teden Mariborčane čaka nov, pomemben obračun proti Litiji – aktualnemu podprvaku in ekipi, proti kateri so prejšnji teden na superpokalu klonili. Srečanje bo na sporedu 30.9.2016 ob 20.00 v ŠD v Litiji.

VIR: PROEN Maribor
FOTO: Jure Veber – PROEN Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.