19:54, ned, 19. Maj

Mariborčan postavlja Guinessov rekord





Rok Puvar, Mariborčan, ki živi na Obali, bo četrti vikend tega meseca postavljal Guinessov rekord v SUPanju – deskanju z veslom, enem najbolj popularnih športov ta hip. To je (t)isti Rok, ki mu je januarja letos (kot prvemu človeku sploh!) uspelo opraviti zimsko odprto morsko prečkanje Jadranskega morja na SUP-u! Na tokratni preizkušnji na Velenjskem jezeru sodeluje z Mariborčanko, znano hummel ambasadorko Bebo Ščap, ki je “lovu” dodala še humanitarno noto.

rok puvar 2

Rok je tudi večkratni državni prvak v jadranju, windsurfanju in deskanju z veslom. Na zimski preizkušnji po Jadranu je na SUPu (torej na vodi) prebil kar 27 ur, preveslal pa približno 130 kilometrov. Tokrat postavlja rekord 24. in 25. septembra, ko bo SUPal po Velenjskem jezeru. Na SUPu bo moral v 24ih urah preveslati več kot 160 kilometrov, kar je približno 40 krogov okrog Velenjskega jezera.

“Lov na rekord” so oplemenitili še s humanitarno noto. Za dobrodelnost bodo namenili SUPe, prav tako pa bodo prispevek vsakega udeleženca, ki se bo v predpisanih 24 urah pridružil Roku, namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za počitnice otrok.

rok puvar

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.