19:53, pet, 26. Apr

Mariborčan bo 48 ur plaval po Dravi





Mariborčan Aleksander Kamenik bo zvečer v okviru Festivala Lent začel z 48-urnim hiper-plavalnim maratonom po Dravi. Kot je pojasnil, je dogodek namenjen tudi promociji Živalske policije, ki deluje na področju intenzivnega boja proti zanemarjanju, malomarnemu, nevestnemu in neodgovornemu lastništvu ter proti zlorabi in mučenju živali.

unnamed (3)

Kamenik, sicer tudi predsednik združenja Varnih hiš NOVA Slovenije, je s podobnim podvigom že poskusil, a mu ni popolnoma uspelo. Zdaj bo znova preizkusil meje svojih zmožnosti s plavalskim podvigom, potem ko ga je lani, zaradi prevelike izčrpanosti, ki sta jo povzročila močan tok in nizka temperatura reke Drave, predčasno zaključil.

Kot je povedal pred začetkom akcije, je letos s pripravami na maraton pričel že v začetku leta, treninge pa je izvajal v Dravi. Ob tem mu bodo v dodatno pomoč tokrat ugodne vremenske razmere, počasen tok reke Drave in temperatura vode, ki se lahko dvigne na 17 stopinj, to pa v primerjavi z lanskimi 14 stopinjami govori v prid telesa, ki se tako lahko bolje ubrani morebitne podhladitve.

Z zahtevnim plavalskim podvigom želi Kamenik nadaljevati z zbiranjem ustreznih finančnih in materialnih sredstev za nemoteno delovanje Živalske policije ter opozoriti lastnike psov, ki puščajo svoje živali v majhnih zaprtih prostorih z omejeno možnostjo gibanja in dostopa do sveže vode, na njihovo nepravilno ravnanje.

“Živali so naši prijatelji, ki si ne zaslužijo preživeti dvajset ur na dan na kovinskih ovratnicah v neživljenjskih razmerah majhnih boksov. V zahodnih državah so zagrajeni prostori za pse prepovedani, k čemur si s sprejetjem zakona prizadeva tudi Živalska policija v Sloveniji,” opozarja Kamenik, ki se vsak dan na terenu srečuje s primeri zanemarjanja živali.

Mariborčan bo 48 ur plaval krožno na relaciji med železniškim mostom in studenško brvjo, pri čemer bo opravil okrog 160 do 200 kilometrov poti. Začetek izziva bo ob 20. uri pri sidrišču turistične ladjice Dravska vila pod Lutkovnim gledališčem na Lentu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.