00:16, ned, 19. Maj

Maribor ta konec tedna gosti karateiste





Maribor bo med 5. in 8. novembrom gostil veliko mednarodno tekmovanje v karateju. Prvi dan bo na sporedu žreb, nato sledijo svetovne otroške karate igre, sobota in nedelja bosta namenjena svetovnemu pokalu članov in veteranov ter svetovnemu prvenstvu kadetov in mladincev.

slika je simbolična
slika je simbolična

Po besedah Ljuba Javorška, glavnega organizatorja ter mojstra karateja, 8. dan, se bodo v štajerski prestolnici zbrali borci in borke v karateju združenja IKU. Gre za mlado združenje, ki pa je po v množici mednarodnih zvez po številu članic že drugo, takoj za starejšo zvezo WKF.

Od petka do nedelje bodo v taborski dvorani v Mariboru tekmovali v vseh starostnih skupinah obeh spolov, od dečkov in deklic, kadetov, mladincev, članov do veteranov. Prireditelji pričakujejo približno 1000 tekmovalcev iz 26 držav Evrope, Južne in Srednje Amerike. Med njimi bo 130 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, ki prihajajo iz petih zvez.

Prvenstvo bo potekalo v ekipni in posamični konkurenci, odličja bodo podelili tako v katah kot tudi borbah – kumite. Proračun tridnevnega dogajanja v mariborski dvorani Tabor je 100.000 evrov. Častni predsednik tekmovanja bo predsednik slovenske vlade Miro Cerar.

Glavni pobudnik in organizator Ljubo Javoršek bo s prvenstvom zaznamoval 45 let ukvarjanja s karatejem, prav toliko nastopov na evropskih in svetovnih prvenstvih, na katerih si je priboril 15 odličij. Organizacijo tako velikega tekmovanja je Javoršek, kot je povedal na današnji novinarski konferenci v Mariboru, prevzel tudi zaradi želje, da se končajo razprtije med različnimi karate zvezami v Sloveniji in da v prihodnje najdejo skupne točke za sodelovanje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.