11:59, tor, 7. Maj

Maribor in Greenwich nadaljujeta povezovanje





Z vzpostavitvijo nove redne linije med Mariborom in Londonom se je ponudila izjemna priložnost, da se med Mariborom in Greenwichom, s katerim se je Maribor pobratil 5. maja 1967, vzpostavi še tesnejše sodelovanje. Skoraj 50-letno pobratenje med občinama je z izmenjavo delegacij in medsebojnimi obiski preseglo običajne formalne okvirje in preraslo v prijateljske odnose.

unnamed (4)

Danes se je tako župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec srečal z delegacijo občine Greenwich, na čelu katere je bil župan Norman Adams. Zaključek uradnega sestanka je bilo obojestransko zadovoljstvo obeh županov in težnja po vzpostavitvi še tesnejšega sodelovanja med obema občinama. Kot je izpostavil župan Greenwicha Norman Adams, se veseli obiska Maribora z namenom, da se nadaljuje proaktivno povezovanje na področju izobraževanja, turizma, gospodarstva, kulture in športa. Župan Maribora dr. Fištravec bo tako predvidoma konec poletja gostil delegacijo Greenwicha v Mariboru.

V nadaljevanju obiska Londona je na Well Hall Pleasaunce potekal protokolarni dogodek, na katerem je mestni viničar Stanislav Kocutar, v spremstvu Mariborske vinske kraljice Urške Bračko in obeh županov, zasadil potomko Stare trte. V nadaljevanju dneva bo na Cutty Sarku potekala vinsko kulinarična ponudba Štajerske. Za promocijo destinacije se je k sodelovanju povabilo okoliške vinogradnike, ustanovne člane Zadruge Piramida. Ob vinsko kulinarični ponudbi bo na stojnici potekala tudi predstavitev destinacije, pod okriljem Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Kompasa, Marture in SPIRIT-ove informacijske točke v Londonu. Obiskovalce Cutty Sarka se bo k obisku mesta Maribor nagovarjalo preko treh turističnih integralnih produktov – oddih v mestu, aktivnosti v naravi in gastronomija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.