11:22, pet, 26. Apr

Maribor danes lovi pomembno zmago





Nogometaši Maribora se bodo drevi ob 20. uri v Ljudskem vrtu pomerili z Zrinjskim iz Mostarja. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, prva tekma v Mostarju se je končala brez zadetkov. Maribor mora zato na tokratni tekmi nujno zmagati, ekipa pa se zaveda pomembnosti tekme in tekmeca nikakor ne podcenjuje.

žoga nogomet sta

Mariborski nogometaši so že več tednov v polnem pogonu, a forma še ni na evropski ravni, ki jo je ekipa kazala v prejšnji sezoni. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so na gostovanju iztržili le remi, pred polnim Ljudskim vrtom pa si ne bodo smeli privoščiti poletne igre. Moštvo je v zadnjih dveh tekmah, poleg kvalifikacij proti Zrinjskemu, so Mariborčani v soboto premagali Rudar z 1:0, doseglo le en gol, a učinkovitost napadalcev Šimundže ne skrbi.

Priprave na tekmo so potekale po ustaljenem ritmu, moštvo se je iz Mostarja vrnilo s pozitivnim izidom, a brez doseženega gola, zato bo moralo danes zmagati. Ekipa nima težav s poškodbami, trener Ante Šimundža ima zato na voljo velik izbor igralcev. Mariborski strateg se zaveda vseh nevarnosti, ki jih s sabo prinaša današnja povratna tekma, podcenjevanja nasprotnika zato ne bo. Kot pravi, bo treba biti pozoren vseh 90 minut, saj si lahko vijoličasti le na tak način obetajo napredek.

Šimundža od mostarska ekipe pričakuje napadalno igro, ki bo nevarna predvsem iz protinapadov, a ima tudi sam v svojem kadru veliko igralcev, ki si želijo v vsakem trenutku zadeti.

Tekmo bo sodila ruska trojka Sergej Lapočkin, Nikolaj Golubjev in Aleksej Lebedjev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.