11:01, pet, 17. Maj

“Male maškare” na Trgu Leona Štuklja





Danes so se “male maškare” zbrale na Trgu Leona Štuklja, kjer so tradicionalno rajanje za najmlajše pripravili predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor. Med številnimi posamičnimi in maskami v parih, so najbolj izstopali: hobotnica ter para “levinja in levček” in “mama in hči kravica”. Izredne pozornosti pa so bile deležne pustne šeme dveh skupinskih mask: srčki in vojaki.

srcki maske

vojaki maske

ZPMovci so dejali: “Na pustni torek zadržkov ni, počnemo vse kar se nam zdi… Maribor je tak fejst nor, na trgu pravi bo norčavi zbor!” Tako je tudi bilo. Zbrali so se metujčki, nindje, Spidermani, čarovnice, klovni in številni junaki iz risank. Srečali smo celo hobotnico, ki pravi, da je iz morja prišla v Maribor, zato “da prinese poletje.

hobotnica maske

V skupinski maski združeni srčki so na osrednje mariborsko pustovanje prišli iz Slivnice. Srčke so izbrali zaradi sobotnega (pustnega) sovpadanja z valentinovim: “V Maribor prinašamo veliko ljubezni, tudi to je pomlad.
Vojaki pa so čisto zares prišli iz Vojašnice generala Maistra. Mlade vojakinje so povedale, da so neustrašne, dečki pa, da se oni ne bojijo nikogar, njih pa “vsi“.

ZPM maske

Zbrane ne Trgu je z odra zabaval čarovnik Grege, s plesnim tandemom SaJo. Najboljše maske pa so izbirali člani komisije. Prva nagrada za posamezno pustno masko je 11-dnevno letovanje v Poreču med poletnimi počitnicami (do 18 let), za družinsko masko pa 3-dnevni prvomajski paket v Poreču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.