09:25, čet, 2. Maj

Luketičev odstop logična posledica





Danes je podžupan Zdravko Luketič seznanil župana Andreja Fištravca, da bo z mesta podžupana odstopil konec septembra. Kot je v sporočilu za javnost zapisal Fištravec je “Zdravko Luketič pokazal svojo odgovornost do podžupanskega mesta, ki ga zaseda in to s tem, da bo svojo funkcijo podžupana opravljal do konca meseca septembra.”

Foto: MOM
Foto: MOM

Kot je sporočil Zdravko Luketič je bilo zanj ključno vprašanje ob vstopu v koalicijo in prevzemu podžupanske funkcije “kaj lahko storimo dobrega za Maribor?”. To mu je predstavljalo osebni izziv, da v čim večji meri uresniči cilje zapisane v koalicijski pogodbi in programu Nove Slovenije, “ki smo ga s svojim županskim kandidatom predstavili na volitvah,” je dejal Luketič.

Ob tem pa pojasnil svoj odhod. “Ker je župan razpustil koalicijo in tako ni več večine, ki bi zagotavljala uresničevanje zavez zapisanih v koalicijski pogodbi pa tudi novih programskih ciljev, ki bi uživali zadostno podporo v mestnem svetu za njihovo uresničitev do ponovnih volitev, glede na potek dosedanje politične dinamike ocenjujem, da ni več podlage za moje nadaljnje opravljanje podžupanske funkcije,” je pojasnil Luketič.

Odstop podžupana pa Fištravec razume kot logično posledico. “Z razpustitvijo koalicije in samo razrešitvijo bivše podžupanje Melite Petelin je podžupan mag. Zdravko Luketič pokazal svojo odgovornost do podžupanskega mesta, ki ga zaseda in to s tem, da bo svojo funkcijo podžupana opravljal do konca meseca septembra. Takrat bo namreč že okvirno znan obris programskega delovanja županstva z mestnim svetom,” pravi Fištravec.

“Prepričan sem, da se bo najino odlično sodelovanje nadaljevalo v dobro mesta in sicer v obliki, ki bo najbolj koristila mestu,” je dodal. Po njegovem je stranka NSi z delovanjem Zdravka Luketiča uresničevala svoj program, zlasti na področju oživljanja gospodarstva, podpori podjetništvu in ustvarjanju novih delovnih mest. “To so tista področja, ki jim tudi sam s svojo listo posvečam veliko pozornost. Prepričan sem, da se najino sodelovanje tukaj ne zaključuje, politika in strankarsko delovanje ima pač svoja pravila in logično sosledje dogodkov,” pravi Fištravec.

K temu dodaja, da je bilo jasno ob razpustitvi koalicije, da bo prišlo do odložitve podžupanske funkcije Luketiča, saj nove oblike sodelovanja še niso urejene. “Za gospoda Luketiča so moja vrata vedno odprta in prepričan sem, da bomo našli najboljšo obliko sodelovanja v dobro mesta,” pravi Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.