03:21, pon, 20. Maj

Luketič zapušča mesto podžupana





Mesto podžupana na Mestni Občini Maribor zapušča tudi Zdravko Luketič.

Foto: MOM
Foto: MOM

Župan Andrej Fištravec bo konec septembra ostal še brez edinega preostalega podžupana Zdravka Luketiča. Kot nam je povedal predsednik lokalnega odbora NSi Bernard Memon je Luketič danes pisno seznanil župana, da bo z mesta podžupana odstopil konec 29. septembra. Kot dodaja Menom so “od razpusta koalicije prenehali vsi razlogi, da bi imeli mesto podžupana.” Do zamika pri Luketičevem odstopu pa naj bi prišlo, ker želijo, da zadeve, za katere je zadolžen, korektno dokonča.

O tem, da naj bi do odstopa Luketiča prišlo zaradi zahtev centrale stranke NSi v Ljubljani, je Memon zanikal, ter pojasnil, da je bila to odločitev znotraj mariborske NSi, na katero pa so vplivali zadnji dogodki “razpustitev koalicije, odhod podžupanje Melite Petelin ter v.d. direktorja mestne uprave Damjana Laha,” ki pa so odločitev le še pospešili. “Mesto Maribor ne more biti talec svetniških skupin in tudi ne države,” je dodal Memon.

Odzive tako Zdravka Luketiča kot župana Andreja Fištravca, še čakamo.

Zdravko Luketič je tako že tretji podžupan, ki v zadnjih mesecih zaključuje sodelovanje z županom Andrejem Fištravcem. Konec lanskega leta je odstopila s funkcije podžupanje Jelka Černivec, ki je hkati izstopila tudi iz Fištravčeve liste, julija pa je nato iz njegove liste izstopila tudi Melita Petelin, ki je sicer delo podžupanje želela opravljati še naprej, a se ji je Fištravec zahvalil kar sam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.