18:53, pon, 6. Maj

V Listi za Maribor nezadovoljni s kampanjo





V Listi za Maribor so danes izrazili nezadovoljstvo s potekom predvolilne kampanje v mestu, ki da je “zbanalizirana” ne nekaj tem, manjka pa resna vsebinska razprava o prihodnosti mesta. Ob tem so v stranki tudi prepričani, da imajo politične iniciative, kot je njihova, premalo možnosti za svojo predstavitev v medijih.

Lista za Maribor

Na stojnici liste v središču Maribora so zato danes predstavili projekt “Fast Politics”, ki je po besedah vodje volilnega štaba Darka Zupaniča njihova oblika protesta proti razmeram v mestnem političnem prostoru.

Ker menijo, da gre pri vsem skupaj le še za zadovoljevanje osebnih interesov, so na stojnici postregli s cenikom za menije, kot so “svetniško vprašanje” za 200 evrov, “svetniški amandma” za 1000 evrov, “služba v državni upravi” za 5000 evrov ali “vodilno delovno mesto a la Snaga” za 20.000 evrov.

“To so stvari, ki so se pri nas dejansko dogajale, se pa o njih sploh ne govori oziroma se pomete pod preprogo,” je dejal Zupanič.

V Listi za Maribor so se sicer tokrat izrecno odločili, da na županskih volitvah ne bodo podprli nobenega kandidata. Prepričani so namreč, da če bi vseh sedemnajst razstavili in iz njih skušali sestavili enega pametnega, jim to ne bi uspelo.

“Resni kandidati se enostavno niso želeli odločiti za kandidaturo, naprej pa se potiskajo takšni, ki jih imamo na razpolago. Najbolj žalostno pri tem pa je, da bo na koncu eden od njih vseeno izvoljen,” je še dejal Zupanič.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.