03:35, čet, 9. Maj

Lavretu se zaposlitvi svetovalcev ne zdita sporni





Tri tedne po svojem prihodu na direktorski stolček v UKC Maribor, je v.d. direktorja Janez Lavre zaposlil dva svetovalca, med katerima naj bi po pisanju Večera bila tudi njega partnerica v zasebnem življenju. Po njegovih besedah gre za ljudi, s katerimi je delal že v slovenjgraški bolnišnici, zato se mu zaposlitve ne zdijo sporne. 

Če želiš delati v dobro bolnikov in ustanove, potem tudi potrebuješ ekipo, ki ji zaupaš. S sodelavcema sem delal že v Slovenj Gradcu in dogovor je bil tak, da lahko ekipo pripeljem s sabo, sam pa sem se odločil le za dva, na področjih, kjer to nujno potrebujemo,” je pojasnil prvi mož mariborske bolnišnice.

Kot piše današnji Večer, je Lavre povsem na novo ustanovil mesti svetovalca za kakovost in svetovalca za vzdrževanje, varstvo okolja in zdravja. Za nedoločen čas je na prvo zaposlil Ivana Tandlerja, ki je bil na podobnem delovnem mestu že v Slovenj Gradcu, na drugo pa Danijelo Čepin, svojo sedanjo partnerico v zasebnem življenju.

Kadrovske okrepitve je trenutni vršilec dolžnosti direktorja sicer napovedal že ob prihodu v Maribor, zatem pa najprej ukinil delovni mesti pomočnika za kadrovsko-pravne zadeve in pomočnika za investicije. Namesto omenjenih delovnih mest je zdaj ustanovil dve novi, pri čemer ima zdaj bolnišnica poleg vodje centra za kakovost in organizacijo še svetovalca direktorja na tem področju.

Večer piše, da je bolj sporna zaposlitev Čepinove, saj za njeno delovno mesto, čeprav gre za vodstvo bolnišnice, v razpisu niso predvideli niti dneva delovnih izkušenj. Potrebna je bila le višješolska ali višja strokovna izobrazba ter poklic inženirja varstva okolja in komunale. Prijavo na delovno mesto so objavili sredi poletja, rok za prijavo nanj pa je bil le tri dni. Zanimivo, da so med petimi prijavljenimi izbrali prav Čepinovo, čeprav v svoji prijavi ni imela navedenih nobenih delovnih izkušenj.

Po sedanjih pravilih lahko odločitev o svojih svetovalcih samostojno sprejema direktor sam, brez soglasja sveta zavoda ali vlade, ki je ustanovitelj bolnišnice. Predvidoma naj bi že na naslednji seji sveta zavoda obravnavali tudi spremembe statuta UKC Maribor in ena od idej delovne verzije teh predlogov je sprememba načina zaposlovanja v vodstvu bolnišnice v smeri, da bi svet zavoda podajal soglasja k vodstvenim funkcijam, tudi za mesta svetovalcev direktorja, še piše Večer.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.