16:47, pon, 29. Apr

Kranjc s Petrovičem o ŠC Pohorju





Kandidat SMC za mariborskega župana Anton Kranjc se je v Ljubljani sestal z najverjetnejšim novim ministrom za gospodarstvo Jožefom Petrovičem. Kot je dejal po srečanju, sta med drugim govorila tudi o usodi nelikvidnega Športnega centra Pohorje, kjer po njegovem ne gre le za podjetje, pač pa za celoten turizem na Pohorju in pod njim.

“V Mariboru smo izračunali, da bi šlo v primeru propada za izgubo več kot tisoč hotelskih postelj. To pomeni dodatnih tisoč nezaposlenih in izgubo naložbenih možnosti na Pohorju. Izguba pa bi bila velika tudi za vse prebivalce v okolici Pohorja, saj nanj več, razen z avtomobili, ne bodo mogli priti,” je poudaril Kranjc.

krajnc 2

V stranki so se zato glede reševanja tega problema uskladili. Takoj se bodo zavzeli za dokapitalizacijo podjetja, pri čemer Kranjc višine dokapitalizacije ni želel napovedovati, bi pa ta po njegovem morala biti vsaj v višini stroškov obratovanja enega leta, tako da bi lahko podjetje med letom redno poravnavalo tudi svoje obveznosti do bank.

Čeprav aktualni župan Andrej Fištravec že nekaj časa čaka na odziv mandatarja Mira Cerarja na to temo, ga je Kranjc pozval, naj ne čaka na to, pač pa takoj poskuša narediti, kar se narediti da. Tudi sam sicer še nima zagotovil kandidata za finančnega ministra Dušana Mramorja, da bo dokapitalizacija podprta, tudi verjetni gospodarski minister je o vsem skušaj zgolj seznanjen, izjav pa do prevzema resorja ne želi dajati.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.