17:53, ned, 5. Maj

Konec tedna v znamenju podjetniških idej





Inovativne posameznike, ki želijo v ekipah razvijati svojo podjetniško idejo, čaka pester konec tedna. Startup vikendi, namenjeni zagnanim podjetnikom, bodo potekali v Ljubljani, Novem mestu ter v Mariboru.

foto:sta
foto:sta

Z današnjim dnem se začenja tudi tridnevni Startup vikend Maribor, v okviru katerega bodo startup ekipe gradile in izboljševale svoje podjetniške ideje ob pomoči izkušenih mentorjev. Dogodek bo po navedbah organizatorjev ponudi priložnost za piljenje idej, poslovnih modelov in produktov.

Na zaključnem večeru dogodka bo strokovna komisija izbrala vsaj pet udeležencev enomesečnega intenzivnega programa Startup Tura, ki bo potekal od 25. oktobra do 25. novembra. Izbrane ekipe bodo med drugim prejele podporo v obliki infrastrukture, vsaj 50 ur svetovanja izkušenih mentorjev in vstopnico za podjetniško konferenco Podim. Več informacij na spletni strani: http://www.startupmaribor.si/.

V Ljubljani se bo danes popoldne začel Startup vikend: Več kot narava!, na katerem bodo udeleženci s pomočjo mentorjev svoje ideje, ki so na kakršenkoli način povezane z naravo, pretvorili v zametke podjetij. Z dogodkom, ki bo do nedelje potekal na ljubljanski biotehniški fakulteti, želijo spodbuditi mlade k delovanju na področju podjetništva in jih povezati s potencialnimi investitorji.

Nagrada za prve tri ekipe z najboljšo poslovno idejo je mentoriranje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju (LUI) za obdobje šest mesecev. Hkrati bo LUI zagotovil tudi pomoč mentorjev pri prijavi na tekmovanje Rektorjeva nagrada. Več informacij na spletni strani http://biostartup.si/startup-vikend-vec-kot-narava/.

Najboljši poslovni model podjetja bodo iskali tudi udeleženci 4. Startup vikenda Novo mesto, ki se bo odvijal danes ter v soboto v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Po uvodnih predstavitvah podjetniških idej, s katerimi bodo posamezniki k sodelovanju poskušali pritegniti ostale udeležence, bodo ekipe imele na voljo 36 ur za pripravo prototipa. Slednjega bodo na zaključnem dogodku v soboto predstavile komisiji.

Na dogodek se lahko prijavijo vsi kreativni, zagnani posamezniki, ki so pripravljeni delati v ekipah, ki imajo podjetniške ambicije in ideje ter bi radi postali del kreativne startup ekipe, pravijo organizatorji. Več informacij na spletni strani http://www.inkubator-nm.si/StartUpvikendNM.aspx.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.